(Svetovni rekord, osebni rekord in državni rekord) Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar zmagala na tekmi v Willingenu

0

Organizatorji tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih v Willingenu so zaradi premočnega vetra dve uri in pol prestavljali začetek zadnje ženske posamične preizkušnje pred olimpijskimi igrami v Pekingu. Na koncu so jo vendarle začeli in izpeljali le eno serijo, v kateri je zmagala Nika Križnar s slovenskim ženskim rekordom 151 metrov.

Križnarjeva je za svoj skok dobila 131,6 točke, druga je bila Nemka Katharina Althaus (145,0 m/126,0), tretja pa Rusinja Aleksandra Kustova (150,0 m/115,8).

“Zelo sem vesla, res izjemen skok, zelo dolg. V drugem delu sem začutila vse več vetra in kar letela in letela. Res sem srečna. To je res dobra popotnica za olimpijske igre, ki se jih že veselim,” je po tekmi organizatorjem povedala Križnarjeva, ki je zmagala drugič v sezoni, uspešna je bila že na Ljubnem. Skupno je to njena četrta posamična zmaga v karieri.

Ema Klinec (126,0 m/96,0) je bila peta, Urša Bogataj (123,5 m/91,2) šesta, Jerneja Brecl (120,5 m/76,2) deveta, Špela Rogelj (115,5 m/64,6) 12., Nika Prevc (110,5 m/63,0) pa 13.

“Super tekma je za mano. Še vseeno brez druge serije, a se je izplačalo čakati do ene in edine serije. Z izjemnim skokom sem prišla na prvo mesto. Svetovni rekord, moj osebni rekord in državni rekord. To je bila pika na i in dokaz, da tudi jaz znam leteti in ne samo odskočiti. Še telemark na koncu in res sem zelo, zelo vesela,” je nato še za Smučarsko zvezo Slovenije tekmo ocenila Križnarjeva.

“Super dan za nami. Druga tekma, tudi če ni bilo, žal, vseh najboljših. Vesel sem, da smo se našli na tako visokih mestih. Češnjica na torti je uradni svetovni rekord, tega smo res veseli. Nika je dokazala, da punce znajo leteti in pri tem narediti še telemark za zmago. Ostale lepe uvrstitve, himna v Nemčiji, lepše je težko,” pa je zadnji predolimpijski nastop povzel trener skakalk Zoran Zupančič.

Na današnji tekmi je sicer nastopilo le 23 skakalk, saj ob Nemki Selini Freitag, ki je včeraj padla, zaradi okužbe z novim koronavirusom niso tekmovale Avstrijke, vključno z vodilno v svetovnem pokalu Marito Kramer, prav slednja je bila namreč pozitivna na testu.

Avstrijka sicer nima simptomov bolezni, kljub temu pa zmagovalko šestih tekem v tej sezoni čaka še kar nekaj negotovosti pred odhodom v Peking, saj mora pred prihodom na Kitajsko imeti štiri negativne teste PCR.

Na sobotni tekmi, ki je zaradi vetra prav tako imela le eno serijo, je zmagala Kramerjeva pred Althausovo in Klinčevo. Križnarjeva je bila peta, Bogatajeva sedma, Prevčeva 11., Rogljeva 18., Breclova pa je bila diskvalificirana.

V skupnem seštevku vodi Kramerjeva z 870 točkami, sledijo pa Althausova (698), Bogatajeva (601), Klinčeva (575) in Križnarjeva (561). Rogljeva je 14. (169), Prevčeva 16. (153) in Breclova 22. (120).

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen