Robert Golob v sredo prevzema stranko Z.Dej in pravi – moja naslednja služba bo najbrž v parlamentu

1

Nekdanji predsednik uprave Robert Golob je na današnji novinarski konferenci družbe Gen-I potrdil, da bo kandidiral na sredinem kongresu stranke Z.Dej. Drugih podrobnosti ni želel razkrivati.

Golob je na novinarski konferenci pojasnil, da je današnjo novinarsko konferenco sklicalo podjetje Gen-I, zato na njej ni želel govoriti o svoji “novi poti” oziroma politiki.

Kljub temu se pričakovano novinarskim vprašanjem o tem ni mogel izogniti. Tako je vendarle razkril, da bo v sredo kandidiral na kongresu stranke Z.Dej nekdanjega okoljskega ministra Jureta Lebna. “Menda je mesto prazno, to je čar dogodivščine,” je dejal Golob.

Vse ostalo bodo na kongresu najprej slišali člani stranke Z.Dej, je povedal, saj da je to edino pošteno. “To je spoštovanje, da ne izvedo preko medijev, samo tako bom lahko jaz od njih pričakoval spoštovanje,” je pojasnil. Dodal je, da je to ključna razlika med politiki, ki se radi pohvalijo s tem, kaj bodo storili, in med “nami iz realnega sveta, ki se raje pohvalimo s tistim, kar smo uspeli narediti in deliti z drugimi”.

Že v svoji predstavitvi je sicer večkrat namignil, da bodo napake v državi “odpravili aprila”. Kot usmeritev svojega delovanja v politiki je navedel zeleno in digitalno ter vlaganje v ljudi. Meni, da je treba spremeniti politično kulturo v državi, saj brez spremembe politične kulture ne more biti spremembe v državi. “Jeza in strah vodita samo v pogubo, to velja tako za posameznika in tudi za državo,” je dejal Golob.

Dejal je tudi, da bo njegova naslednja služba najbrž v parlamentu, a dodal, da o tem ne odloča sam.

Gen-I lani rekordno, Golob umaknil soglasje za vodenje Gen-I

Podjetje Gen-I je lani ustvarilo 3,4 milijarde evrov prihodkov in 71 milijonov evrov dobička, je danes povedal bivši predsednik uprave Robert Golob. Ob tem je naznanil, da je umaknil svoje soglasje za vodenje Gen-I in da v upravi Gen-I ne bo več sedel. Nagrado za 2021, kakršnakoli bo, pa bo podaril v humanitarne namene.

Gen-I je v letu 2021 posloval fantastično, rekordno, je na novinarski konferenci v Ljubljani izpostavil Golob, ki je do 17. novembra lani tudi vodil družbo, nato pa ostal brez soglasja za nov mandat. Družbeniki se namreč doslej niso uspeli dogovoriti o novi upravi Gen-I, zato naj bi začasno vodstvo imenovalo sodišče. Po dveh predlogih bi družbo še naprej vodil Golob, po enem pa Martin Novšak, sicer generalni direktor Gen Energije.

Toda v upravi Gen-I zdaj zagotovo Goloba ne bo. “Prejšnji teden sem umaknil svoje soglasje za poslovodstvo Gen-I. Jaz v upravi ne bom več sedel,” je zatrdil danes in dodal, da se podaja “na novo dogodivščino”, pri čemer ni želel odgovarjati na vprašanja o svoji politični poti. Dejal je le, da se je v minulih dneh izpraznilo mesto predsednika stranke Z.dej, ki jo je ustanovil Jure Leben.

Golobu sicer ob krepkem povečanju prihodkov in štirikratnem povečanju dobička za lani pripada tudi nagrada. “Tudi jaz sem po svoji pogodbi upravičen do nagrade. Kakšna ta bo, se danes še ne ve, to je odvisno od lastnikov, revizorja in skupščine, ki bo junija, ko bo stanje v državi bistveno drugačno kot zdaj,” je dejal Golob.

Ker Golob ne želi, da bi kdo mislil, da lahko s kakšnega položaja vpliva na višino nagrade, se je odločil, da jo bo v celoti podaril humanitarnim organizacijam. “Višja kot bo nagrada, bolj bom srečen,” je poudaril in pojasnil, da jo bo razpršil med devet humanitarnih organizacij iz vse Slovenije.

Število komentarjev: 1
  1. franjo pravi

    Eh, golob, si navaden ptič iz murgelskega kurnika. Tvoj let bo kratek in boleč.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen