(Celovita ureditev Dravske promenade) Evropska in državna sredstva tudi za ureditev Dravske kolesarske poti v Mariboru

0

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za ureditev Dravske kolesarske poti v Mariboru. Gre za okoli kilometer dolg odsek na desnem rečnem nabrežju med načrtovano novo brvjo čez Dravo in dvoetažnim mostom.

Projekt bo sofinanciran z 1,8 milijona evrov evropskih sredstev in okoli pol milijona državnih sredstev, so danes za STA pojasnili v službi vlade.

Naložbo bo Mestna občina Maribor financirala s pomočjo sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj prek mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN).

Celoten projekt zajema ureditev kolesarske povezave med Adamičevim naseljem na Studencih do dvoetažnega mostu v Melju, ki predstavlja del mednarodne kolesarske povezave med Italijo, Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško.

Kot so danes sporočili iz vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, se bo projekt pričel z navezavo na brv čez Dravo med Lentom in Taborom, v okviru prve etape pa bo urejena kolesarska pot do dvoetažnega mostu.

Aprila lani je omenjena služba že odobrila evropska sredstva za izgradnjo omenjene brvi, ki bo povezovala levi in desni breg Drave pri Starem mostu. Decembra pa je odobrila evropska sredstva za novo ureditev Lenta na levem nabrežju Drave.

“S tokratno odobritvijo evropskega sofinanciranja se torej nadaljujejo pomembni koraki na poti do celovite ureditve Dravske promenade,” so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v vladni službi.

Dodali so, da je bilo v finančni perspektivi 2014-2020 do sedaj za kolesarske povezave po Sloveniji zagotovljenih okoli 130 milijonov evrov evropskih sredstev. S tem denarjem je bilo podprtih približno 502 kilometra kolesarskih povezav, od tega 114 kilometrov v okviru mehanizma CTN.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen