Z letom 2022 bo v formuli 1 obvezno cepljenje proti covidu-19 “za vse zaposlene”

0

Od sezone 2022 naprej bo cepljenje proti covidu-19 obvezno za vse zaposlene v panogi formule 1. Na zadnjem zasedanju Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) so sklenili, da morajo biti vsi v F1 cepljeni, je danes za magazin Autosport dejal generalni direktor tekmovanja, Stefano Domenicali.

“Sezono smo končali z 22 dirkami svetovnega prvenstva, zato smo precej previdni z optimizmom glede sezone 2022, ki jo bo brez dvoma še naprej krojil covid-19,” je dejal šef formule 1, Domenicali kot ga navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Doslej je za zaposlene veljal strog nadzor glede koronskih okužb na prizoriščih dirk. Prihajajoča sezona se bo predvidoma začela 20. marca 2022 v Bahrajnu.

“Vemo, da je ponekod, v nekaterih državah in na nekaterih prireditvah obvezno cepljenje. O tem bi veljalo razmisliti, a trenutno ni nič odločeno,” je ob robu zadnje dirke minule sezone v Abu Dabiju povedal direktor Bruno Famin, ki je odgovoren za proticovidne protokole.

Nekaj dni po koncu sezone se je v Parizu sestal še svet Fie. “Ni naključje, da je Fia kot enega izmed ukrepov sprejela obvezno cepljenje za vse zaposlene, ki želijo delati v boksih,” je o novem ukrepu še dejal Domenicali.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen