(PV, ki ceni znanost, ki pomaga pri razvoju Slovenije) Premier Janša se je srečal z vodstvom ljubljanske univerze

0

Premier Janez Janša se je danes v vladnih prostorih srečal z rektorjem Univerze v Ljubljani Gregorjem Majdičem in predsednikom upravnega odbora univerze Emilom Erjavcem. Rektor je izrazil pričakovanje, da bo univerza upoštevana kot relevantna sogovornica vlade pri strateških razmislekih in sistemskih spremembah na področju visokega šolstva.

Janša in sogovornika so govorili o strateških temah in pomembnih projektih univerze, ki so v interesu države, izmenjali pa so tudi poglede na aktualna vprašanja s področja visokega šolstva, so v sporočilu za javnost po srečanju zapisali na ljubljanski univerzi.

Po navedbah vladnega urada za komuniciranje so sogovorniki izmenjali predvsem poglede na aktualne teme s področja visokega šolstva, dotaknili pa so se tudi vprašanja investicij ter spodbujanja sodelovanja Univerze v Ljubljani z gospodarstvom.

Majdič je sicer poudaril, da želi Univerza v Ljubljani kot osrednja in vrhunska visokošolska ter znanstveno-raziskovalna institucija, ki se povezuje z gospodarstvom in uveljavlja tudi v mednarodnem prostoru, še naprej prispevati k razvoju v Sloveniji, zato pa potrebuje podporo države pri zagotavljanju nujnih pogojev in okvirov delovanja, so zapisali na univerzi.

Rektor je izrazil tudi pričakovanje, da bo univerza upoštevana kot relevantna sogovornica vlade pri strateških razmislekih in sistemskih spremembah na področju visokega šolstva. Priložnost za krepitev dialoga in sodelovanja se pri tem ponuja tudi v okviru rektorske konference, ki jo bo od januarja vodil prav rektor ljubljanske univerze.

Majdič se je predsedniku vlade zahvalil za zagotovilo vlade, da bo gradnja fakultete za strojništvo uvrščena med projekte, ki se financirajo iz evropskih kohezijskih sredstev, in da se bo ta projekt predvidoma začel že naslednje leto. Glede izpostavljene problematike študentskih nastanitev pa je premier podprl načrte univerze, vključno z gradnjo novega študentskega doma na Roški cesti, so še sporočili z univerze.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen