[SAB se s panojev norčuje iz državljanov] Lažniva Bratuškova reševala tajkune, ne državo in davkoplačevalce, zapitke njenega početja plačujemo vsi!

4

Alenka Bratušek je s tem, ko je v času svojega vladanja razlastila več kot 100 tisoč imetnikov podrejenih obveznic v slovenskih državnih bankah, zapravila milijardo evrov. Da je s tem, ko je državljanom odvzela prihranke, zavestno kršila človekove pravice, je priznala tudi sama, ko je Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) pred kratkim sprejelo sodbo o tem.

Nadalje je Bratuškova v svojem času reševala tajkune zasebnih bank (Probanka in Factor banka), za sanacijo slovenskega bančnega sistema pa je na mednarodnih finančnih trgih raje najemala tudi do trikrat dražja posojila kot če bi to sanacijo izvajala s pomočjo evropskih sredstev. Vendar pa bi bila potem ta sanacija pod drobnogledom, nadzorom, in bi bilo njeno početje onemogočeno. Za obresti tako letno plačujemo okoli 600 milijonov evrov več kot bi lahko.

Slovenski javni dolg se je v letih 2013 in 2014 povečal skoraj za 10 milijard evrov (iz 16,8 v letu 2012 na 26 milijard evrov v letu 2014), največ v zgodovini samostojne države. Za obresti je šlo 3 odstotke bruto domačega proizvoda (BDP), danes je to 1,2 odstotka BDP.

Ob vsem tem pa Slovenijo danes preplavljajo panoji, kjer se Bratuškova hvali, da so v SAB »Slovenijo enkrat že rešili pred bankrotom«. Ja, Bratuškova je reševala tajkune, ne državo in davkoplačevalce. Posledice vladanja Alenke Bratušek so katastrofalne. Zapitke plačujemo skozi obresti in odplačila posojil, zapitek glede razlaščenih imetnikov podrejenih obveznic državnih bank pa bomo tudi plačali! (Vida Kocjan/Demokracija)

Z VAŠIMI cenjenimi donacijami bomo najboljši medij za VAS. VAŠ Politikis.si z vami že 12 let.

Št. komentarjev: 4
 1. raft pravi

  Ni kaj dodati. Baba je umsko omejena UNRA kobila. Pa, da ji ne bom delal krivice, po Sloveniji se jih še kar nekaj podobnih sprehaja in poneumlja našo mladino. Problem UNRA slovenskih kobil je v nas Slovencih. Tu v Sloveniji so rojene, izvoljene in zdravniško neoskrbovane.

 2. mirror pravi

  Samovšečna, naduta, domišljava in lažniva nadomestna poslanka.

 3. Re gornjemu pravi

  Koliko lažnivih in brezsramnih vsebin pa je vaših, na očeh javnosti?

 4. Pubec pravi

  Res lažejo vsi po vrsti, na eni Bratuška, na drugi Vizjak, potem pa naj človek še v kaj verjame!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen