Na klavirskem tekmovanju v Radovljici prva nagrada za češkega pianista

0

 Na mednarodnem klavirskem tekmovanju, ki je minuli konec tedna potekalo v Radovljici, je prvo nagrado v najstarejši kategoriji pianistov od 19 do 24 let osvojil Ondrej Zavadil iz Češke. Drugo in tretjo nagrado sta dobila Andrija Jovović iz Črne gore in Vladimir Aćimović iz Srbije, so sporočili organizatorji.

Vladimir Aćimović je dobil tudi posebno nagrado na najbolj obetavnega pianista, organizatorji pa so poleg tega nagradili še najboljšo izvedbo ibero-ameriške skladbe ter kot posebno nagrado podelili še udeležbo na klavirskem seminarju v Radovljici. Prvo je prejela domača pianistka Klara Lužnik, drugo pa Melika Buza iz Bosne in Hercegovine.

Na 2. mednarodnem klavirskem tekmovanju v Radovljici je bilo prijavljenih 30 pianistov iz 16 držav, od tega jih je 22 tekmovalo v najstarejši kategoriji. Organiziralo ga je kulturno-umetniško društvo La Casa de Kamna iz Kamne Gorice, umetniško pa sta ga vodila pianista Teresa Trevisan in Ruben Dalibaltayan, tudi člana petčlanske žirije, ki je ocenjevala mlade glasbenike. Pianisti so morali v program uvrstiti tudi skladbo avtorjev iz ibero-ameriških držav.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen