54-letni Mariborčan Vlado Čehić, znani član Štajerske varde, za leto dni in dva meseca za zapahe zaradi spolne zlorabe slabotne osebe

0

Mariborsko okrožno sodišče je Mariborčanu Vladu Čehiću v petek zaradi kaznivega dejanja spolne zlorabe slabotne osebe prisodilo zaporno kazen v višini enega leta in dveh mesecev. Sodišče je ob izreku sodbe sklenilo, da Čehiću odpravi pripor in ga takoj izpusti. Sodba še ni pravnomočna, tožilstvo je napovedalo pritožbo, poročajo mediji.

Čehiću so na mariborskem sodišču zaradi očitka posilstva sicer začeli soditi avgusta, sojenje pa je zaradi občutljivosti primera potekalo za zaprtimi vrati. Tožilstvo mu je sprva sicer očitalo kaznivo dejanje posilstva, sodišče pa je po poročanju medijev presodilo, da njegovo dejanje ni bilo posilstvo, ampak spolna zloraba slabotne osebe.

Po poročanju Večera bo razlog za prekvalifikacijo kaznivega dejanja iz posilstva v spolno zlorabo slabotne osebe ostal skrit, saj je v primerih kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost javno zgolj to, kakšna kazen je doletela obdolženega, ostale podrobnosti pa ne. Tako tudi ne bo znano, koliko let zapora je terjalo tožilstvo, ki bo poskušalo izpodbiti vse odločitve sodnice.

Tožilstvo namreč vztraja, da je bilo 54-letniku dokazano dejanje posilstva, zaradi česar bi morala biti izrečena kazen višja, nasprotuje pa tudi izpustitvi iz pripora, saj meni, da pri obdolženem še vedno obstajajo priporni razlogi.

Po informacijah Dela pa naj bi sodišče kaznivo dejanje posilstva v kaznivo dejanje spolne zlorabe slabotne osebe prekvalificiralo zato, ker naj bi bila žrtev opita.

Glede na informacije Večera naj bi se Čehić, sicer tudi član Štajerske varde, z dekletom udeležil shoda proti epidemiološkim ukrepom, ki je potekal 17. aprila letos v Mariboru, nato naj bi se odpravila v njegovo stanovanje. Tam naj bi Čehić dekle posilil, dekle pa se je naslednje jutro zateklo v zdravstveno ustanovo, od tam pa so zaradi suma posilstva obvestili policijo. Čehiću so še isti dan kriminalisti odvzeli prostost.

Časnik Delo pa navaja, da se je Čehić zagovarjal s tem, da je vse skupaj konstrukt. Obtožbe naj bi po njegovih besedah bile plod maščevanja njegove nekdanje partnerice, ki ga je prijavila zaradi nasilja v družini, njemu pa so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen