[Video] Šest Palestinskih teroristov pobegnilo iz najstrožje varovanega izraelskega zapora

0

Iz najstrožje varovanega zapora v Izraelu je ponoči skozi predor, ki so ga izkopali, pobegnilo šest palestinskih zapornikov. Pobeg je sprožil množično iskanje skupine ubežnikov, ki po navedbah lokalnih medijev pripadajo oboroženim skupinam, poročajo tuje tiskovne agencije.

Zaporniki so pobegnili iz zapora Gilboa na severu države skozi predor, ki so ga izkopali pod umivalnikom, pri tem pa so imeli po poročanju izraelskih medijev tudi pomoč od zunaj, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Izraelska vojska je na Twitterju potrdila, da skupaj z obveščevalno službo in policijo išče ubežnike.

Po poročanju izraelskih medijev so bili zaporniki obsojeni zaradi napadov na Izraelce. Več sto zapornikov bodo iz previdnostnih ukrepov zaradi možnosti nadaljnjih pobegov premestili v druge zapore. Zapor Gilboa sicer slovi kot najbolj zastražen zapor v Izraelu.

Po poročanju izraelskih medijev je pet zapornikov pripadalo palestinskemu krilu skupine Islamski džihad, šesti pa oboroženemu krilu stranke Fatah.

Palestinska militantna organizacija Islamski džihad s sedežem v Gazi je pobeg označila za “herojsko dejanje”, češ da je to “hud udarec” za izraelsko vlado in vojsko, poroča dpa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen