Novoizvoljeni rektor ljubljanske univerze Majdič pozval študente k cepljenju

0

Novoizvoljeni rektor ljubljanske univerze Gregor Majdič je študente pozval k cepljenju proti covidu-19. Kot je dejal v nagovoru preko videopovezave, si ne smemo in ne moremo privoščiti še enega takšnega študijskega leta, kot je bilo prejšnje, ter dodal, da si lahko s cepljenjem sami zagotovimo zdravo in nemoteno delo brez zapiranja šolskih ustanov.

“V času, ko se nam očitno približuje četrti val epidemije in ko smo v negotovosti, kako bosta potekala šolsko in študijsko leto, je še posebej pomembno, da bi se cepilo dovolj veliko število ljudi, vključno s študenti,” je izpostavil Majdič, ki bo mandat prevzel s pričetkom novega študijskega leta 1. oktobra. Ob tem je dodal, da se zaveda dvomov, “a kakorkoli obrnemo, je ta trenutek cepljenje edini ukrep, s katerim lahko resnično zaustavimo epidemijo in preprečimo nov jesenski val bolezni”.

Majdič je ob tem še spomnil, da je bila po svetu cepljena že več kot milijarda ljudi ter da se je cepivo izkazalo za varno in učinkovito. Dejal je še, da se zaveda, da se mnogim mladim zdi cepljenje zaradi lažje oblike prebolevanja bolezni nepotrebno. “A cepljenje ni le zaščita posameznikov, pač pa zaščita celotne družbe. Z njim izkažemo lastno odgovornost in zaščitimo sebe in svoje bližnje,” je dodal.

V nagovoru je še izrazil upanje, da skupaj zmoremo preprečiti širjenje virusa ter zaustaviti epidemijo. “Znanost nam je dala učinkovito orodje. Prosim vas, s cepljenjem si zagotovimo študijsko leto, ki si ga zaslužimo: v akademskem okolju in v sredini z vsemi, ki so del našega učenja in dela,” je še dejal.

Majdič je bil za rektorja ljubljanske univerze za mandatno obdobje 2021-2025 izvoljen konec letošnjega aprila, ko je v drugem krogu volitev premagal dozdajšnjega rektorja Igorja Papiča.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen