Policisti v povezavi z nasilnimi izgredi v Ljubljani opravili hišno preiskavo pri 39-letnemu Anisu Ličini

2

Kriminalisti so danes v povezavi z nasilnimi izgredi na protestu 5. novembra opravili hišno preiskavo pri 39-letniku iz Ljubljane. Gre za starega znanca policije, Anisa Ličino. Policisti zbirajo obvestila zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja hujskanja k upiranju in sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Preiskava je potekala tudi na podjetju L-Mobil d.o.o., ki jo Ličina neformalno vodi.

Kot so navedli, je za kaznivo dejanje hujskanja k nasilnemu upiranju zakonitim odločbam ali ukrepom državnih organov ali proti uradni osebi, ki opravlja uradno dejanje, zagrožena kazen do treh let zapora, za kaznivo dejanje sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje, pa kazen od šestih mesecev do treh let zapora.

Po poročanju medijev so hišno preiskavo opravili pri Anisu Ličini, ki je odredbo o preiskavi tudi sam objavil na Facebooku. Kot je 13. novembra na odboru DZ za notranje zadeve povedal notranji minister Aleš Hojs, je bil Ličina med tistimi, ki so vabili na nasilni protest. “Ve se, v kakšnih postopkih je gospod, kolikor vem, gre za zadeve, povezane s trgovino z drogami, in podobne stvari,” je dejal takrat.

Danes pa je Hojs ob obisku v Ilirski Bistrici glede hišnih preiskav pri Ličini poudaril, da je bil o preiskavi obveščen, a je ne more komentirati. “Večkrat sem že povedal, da sem bil nezadovoljen s hitrostjo odkrivanja protestnikov oz. tistih organizatorjev. Policija me je v preteklem tednu strokovno prepričala, da naj ne bom nestrpen, ker so postopki pri takih odkrivanjih relativno dolgi. Očitno je, da policija na tem dela in seveda moram biti zadovoljen, da se nekaj v to smer premika. Predvsem bom pa zadovoljen takrat, ko bomo našli tistega, ki napada policijo, ki policijo brca v hrbet, ki pretepa fotoreporterja in tako naprej,” je poudaril. Sicer je vztrajal pri tem, da so za nastalo situacijo soodgovorni tudi mediji.

Glede namigovanj, da za nasilnimi protesti stojijo organizacije, povezane s SDS, je Hojs odvrnil, da če to drži, tudi pričakuje, da bo policija to odkrila, da pa gre pri trditvah Levice za pavšalne očitke. “Sam ne bežim od nikakršne odgovornosti. Mislim, da je prav, da se tako desni kot levi ekstremisti, v kolikor stojijo za temi demonstracijami, razkrinkajo,” je dodal Hojs.

Na omenjenem protestu, ki se ga je po oceni policije udeležilo okoli 500 ljudi, je prišlo do številnih spopadov s policisti in tudi do napadov na novinarje in fotoreporterje. Poškodovana so bila policijska in reševalna vozila ter tudi mestna infrastruktura.

Št. komentarjev: 2
  1. ličinka pravi

    Zakaj tale šapac še ni pod ključem?

  2. raft pravi

    Slovenija in slovenski narod lahko obstane samo tako, da se prične z množično deportacijo ljudi iz Balkana in istočasno vzpostavi za ta hude primere pristop po vzoru The Blacklist. EU bo seveda proti, vendar je to cena obstoja slovenskega naroda. Nikoli v svoji zgodovini slovenski narod ni bil tako ogrožen kot je trenutno.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen