Mlada štajerska kamikaza: 19-letni voznik začetnik po Mariboru s svojim BMW-jem kar 159 km/h

1

Mariborski policisti so v soboto izvajali meritve z laserskim merilnikom hitrosti na regionalni cesti med Bohovo in Mariborom, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro. Pri tem so naleteli na 19-letnega voznika začetnika, ki je vozil BMW s hitrostjo 159 kilometrov na uro.

S tem je prekoračil največjo dovoljeno hitrost vožnje na cesti izven naselja za kar 69 kilometrov na uro, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa so tudi podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek je 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Policisti ob tem opozarjajo vse voznike, da je neprilagojena hitrost ključen dejavnik prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. “V tem letnem času, ko se vozne razmere zaradi vremenskih vplivov spreminjajo iz ure v uro, sta prilagojena hitrost in upoštevanje cestno prometnih predpisov še kako pomembna, zato voznike pozivamo, da hitrost vožnje vozil prilagodijo prometnim pravilom, prometnim razmeram ter stanju in lastnostim ceste,” izpostavljajo na mariborski policijski upravi.

Število komentarjev: 1
  1. Re gornjim pravi

    Bravo cenzura!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen