Jurša: DeSUS ostaja v koaliciji, preučili bomo možnost morebitnega sodelovanja s poslansko skupino SMC

6

DeSUS ostaja v vladni koaliciji, je po srečanju članov vodstva stranke s poslansko skupino povedal njen vodja Franc Jurša. Predsednik DeSUS Karl Erjavec se je, kot pravi, opravičil za ponedeljkovo razpravo, ko je tudi predlagal odhod iz vlade. Po Jurševih besedah pa bodo v prihodnjih dneh preučili možnost sodelovanja s poslansko skupino SMC.

Jurša je današnji sestanek označil za zelo konstruktiven, takšen kot so si ga želeli. Po njegovem mnenju so zelo blizu poenotenju stališča v stranki. Erjavec, ki je v ponedeljek, le dva dni po vnovični izvolitvi za predsednika stranke, med drugim predlagal odhod DeSUS iz koalicije, je po Jurševih besedah danes ocenil, da morda v ponedeljek ni bila najboljša razprava.

Erjavca se sicer omenja kot možnega mandatarja morebitne nove vlade, v katero vabijo tudi poslance SMC in DeSUS. Današnje srečanje v DZ je zapustil brez izjav.

Organi stranke DeSUS bodo zasedali predvidoma v prihodnjih desetih dneh, odločali pa bodo o morebitnem sodelovanju poslanskih skupin SMC in DeSUS. Jurša je sicer poudaril, da se morata o morebitnem sodelovanju odločiti obe stranki.

Pojasnil je še, da bodo s SMC ustanovili delovno skupino, ki bo preučila možnosti sodelovanja na ravni poslanskih skupin.

Št. komentarjev: 6
 1. mirror pravi

  To je bil spet mrzel tuš za burek koalicijo. Pa, pa burek koalicija. Na začetku poletja je dr. Bojana Beović povsem mirno odsvetovala Jadran, pa je niste poslušali. Bratuškova pa zdaj govori, da je vlada brutalno uveljavljala ukrepe. Kakšna laž! Upajmo, da bo odletela na politično smetišče. Volivci smo jo že odpikali. Ukrepe smo večina spoštovali, levičarji pa so v petkih razgrajali in širili virus po Ljubljani.

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Čudn? Vsi odpikani od ljudstva še kar strašijo okol.
  zig
  boditevcvetju

 3. raft pravi

  Bertoncelj odstopil, Zajc izključen, se vrača Peter Prevc?
  V Planici je zavrelo, zjutraj je Ljubo Jasnič, vodja panog skoki in nordijska kombinacija pri SZS, izključil reprezentanta, glavni trener pa je zatem odstopil.
  ———————
  To vam v slovenske naivne buče hočem že vse skozi dopovedati. Srbe ven iz Slovenije, če ne nas bodo ukradli kot Črno Goro.

 4. raft pravi

  “Kaj ste naredili pred tem božičem? Vi. Bralec. Državljan. Vplivnež. Direktor. Župan. Politik. Novinar. Ste naredili vse, da bi zaustavili virus? Rabimo dva tedna premirja med seboj in združeno fronto proti virusu. Dva tedna božičnega premirja” poziva nekdanji politik in bloger Žiga Turk v kolumni na portalu Siol.

  Nekdanji minister za razvoj in šolstvo ter profesor in bloger Žiga Turk v tokratni kolumni na portalu Siol obravnava epidemiološko krizo, ki se ne ustavi zaradi razcepljenosti naše družbe, zato poziva, da bi se moral pred božičem vsak izmed nas pridružiti fronti proti virusu. “Zdaj potrebujemo premirje. Božično premirje.“
  ————————–
  Odgovor in zadnjo besedo na to to imajo neslovenci.
  —————————-

 5. haapy yack pravi

  hoj
  Ja odgovor je enem izmed amerjevih laboratorijev, kjer proizvajajo razne viruse.
  zig
  boditevcvetju

 6. Nace pravi

  Ti prdci iz Desusa naj več ne smrdijo po parlamentu in odpujsajo počasi na odpad zgodovine.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen