Pensilvanski poštar Richard Hopkins priznal lažno prijavo volilnih prevar

0

Poštar iz Pensilvanije Richard Hopkins, ki je trdil, da je šef pošte v Erieju poštarjem ukazal, naj na glasovnice, ki so bile poslane po volitvah 3. novembra, dajo zgodnejši datum, je že v nedeljo priznal, da se je zlagal, poročajo ameriški mediji. Tako je padla v vodo ena od obtožb kampanje predsednika Donalda Trumpa o volilnih prevarah.

Ta obtožba je bila ključna za to, da je pravosodni minister ZDA Bill Barr zveznim tožilcem po ZDA naročil, naj preiščejo vse kredibilne obtožbe o volilnih prevarah.

Hopkinsova obtožba je dobila glavno vlogo na televiziji Fox News in drugih konservativnih medijih, ki poročajo o Trumpovih obtožbah o volilnih prevarah, za katere doslej niso podali še nobenega kredibilnega dokaza.

Trumpov senatni zaveznik Lindsey Graham je Hopkinsovo obtožbo poslal na pravosodno ministrstvo, ameriški mediji, ki se sklicujejo na vire v predstavniškem domu kongresa, pa zdaj poročajo, da je pošta uvedla preiskavo in Hopkins se je na zaslišanju zlomil, priznal, da je lagal in podpisal izjavo.

Šef pošte v Erieju Rob Weisenbach je nemudoma po poročilih o spreminjanju datumov glasovnic sporočil, da je to popolna laž, ki jo je izrekel delavec pošte s številnimi disciplinskimi ukrepi.

Trump in podporniki so skušali s tem dokazati, da so v Pensilvaniji šteli tudi nezakonite glasovnice, ki so bile oddane na pošto po datumu volitev, česar državni zakon ne dopušča. Lahko so pa šteli glasovnice, ki so prišle do komisij tri dni po volitvah, če so bile na pošto oddane pravočasno do 3. novembra.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen