Brutalni napad na mariborsko sodnico Danielo Ružič se je zgodil pred poldrugim letom, a sodna preiskava še kar traja

1

Sodna preiskava za lanski napad na mariborsko sodnico Danielo Ružič, ki jo vodi Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu, še ni končana, so za STA pojasnili na slovenjgraškem sodišču. Drugih podrobnosti niso navedli in tako še ni znano, kako dolgo naj bi preiskava, ki poteka že približno pol leta, še trajala.

Kot je v začetku letošnjega oktobra poročal časnik Večer, naj bi bila preiskovalna sodnica slovenjgraškega sodišča Valerija Matvos-Jeromel poleg sodnice Ružičeve zaslišala še nekaj prič in tudi izvedencev različnih zdravstvenih strok.

Ko bo sodišče sodno preiskavo končalo, se bo mariborsko tožilstvo odločilo, ali zoper osumljenega, ki je sodničin bivši partner in ki ima prepoved približevanja sodnici na manj kot 150 metrov, vloži obtožnico ali pa konča kazenski postopek zoper njega, je v začetku oktobra poročal Večer. Takrat je časnik zapisal, da bi lahko bila po nekaterih neuradnih podatkih sodna preiskava končana v približno mesecu dni.

Napad na sodnico Ružičevo, ki ga tako policija kot tožilstvo vodita kot poskus umora, se je zgodil 16. junija lani pred stanovanjsko hišo v Pekrah pri Mariboru, kjer sta skupaj živela osumljeni in sodnica. Malo po polnoči jo je ob povratku domov nekdo pričakal pred hišo in se je fizično lotil z neznanim predmetom.

Teden dni pozneje so policisti odvzeli prostost sodničinemu takratnemu partnerju, a tožilstvo zaradi premalo zbranih dokazov ni zahtevalo pripora. Marca letos je tožilstvo vložilo zahtevo za uvedbo preiskave zoper osumljenega, obenem pa tudi predlog za prepoved približevanja napadeni, kar je slovenjgraško sodišče odobrilo.

V javnosti so se takoj po napadu vrstile obsodbe s strani politike in predstavnikov pravosodja, saj je sprva kazalo, da je šlo za napad na neodvisno vejo oblasti. Mariborski kriminalisti so že takrat povedali, da preiskujejo tudi možnost povezave napada s sodničinim zasebnim življenjem, pri čemer bi motiv lahko bil povezan z njeno napovedjo razhoda s partnerjem.

Število komentarjev: 1
  1. exodus pravi

    Kaj je tu spornega, če enega pretepejo je to kriminal ne glede na motiv storilca. Lakšni pravniki so to v SG?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen