Na Madžarskem v zadnjih 24 urah umrlo 70 bolnikov s covidom-19

0

Na Madžarskem je v zadnjih 24 urah umrlo 70 bolnikov s covidom-19, potrdili pa so še 3581 novih okužb z novim koronavirusom, podatke z vladne spletne strani koronavirus.gov.hu povzema madžarska tiskovna agencija MTI.

Doslej so na Madžarskem zabeležili več kot 82.700 okužb z novim koronavirusom, za posledicami okužbe je umrlo 1889 ljudi. Trenutno je v državi z nekaj manj kot desetimi milijoni prebivalcev več kot 60.000 aktivnih primerov okužbe.

V madžarskih bolnišnicah se trenutno zdravi skoraj 4500 obolelih s covidom-19, med njimi jih je 313 na ventilatorjih. V državi so za novi koronavirus testirali skupno skoraj 1,1 milijona prebivalcev.

Madžarska vlada pod vodstvom premierja Viktorja Orbana v nasprotju s številnimi drugimi evropskimi državami doslej še ni uvedla omejitev glede množičnega zbiranja, prav tako so odprte trgovine in šole. Orban je v petek pozval k spoštovanju pravil o uporabi zaščitnih mask. Te so bile že nekaj časa obvezne v kinodvoranah, gledališčih, trgovskih centrih in v javnem prevozu , od danes pa jih je treba uporabljati tudi v restavracijah in na športnih prireditvah.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen