V Nici med žrtvami napadalca z nožem tudi mati treh otrok

1

Med žrtvami napadalca z nožem, ki je v četrtek v cerkvi v Nici ubil tri ljudi, je tudi 44-letna Brazilka, mati treh otrok, je potrdilo brazilsko zunanje ministrstvo. Francoska policija je danes sporočila, da v povezavi z napadom zaslišuje 47-letnega moškega, ki naj bi bil v stiku z napadalcem.

Moškega, ki ga sumijo, da je bil v stiku z 21-letnim napadalcem, migrantom iz Tunizije, ki je v Francijo prispel 9. oktobra, je policija v četrtek zvečer pripeljala na zaslišanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V napadu v cerkvi Notre-Dame je bila Brazilka huje ranjena, vendar je uspela pobegniti in se je zatekla v bližnji bar, a je kasneje zaradi hudih poškodb umrla. “Povejte mojim otrokom, da jih imam rada,” je uspela izdahniti pred smrtjo, poroča francoska televizija BFM TV.

“Brazilska vlada z obžalovanjem sporoča, da je ena od žrtev 44-letna brazilska mati treh otrok, ki živi v Franciji,” so po poročanju AFP sporočili iz zunanjega ministrstva.

“Brazilski predsednik Jair Bolsonaro v imenu brazilskega naroda izraža globoko sožalje družini in prijateljem državljanke, umorjene v Nici, pa tudi drugim žrtvah, ter izraža solidarnost francoskemu ljudstvu in francoski vladi,” so sporočili.

V skoraj polurnem divjanju v cerkvi v središču Nice je napadalec s 30-centimetrskim nožem prerezal grlo 60-letnici tako globoko, da jo je praktično obglavil, so potrdile francoske oblasti. V bližini bazilike so našli telo moškega, 55-letnega uslužbenca cerkve, ki mu je prav tako prerezal vrat.

Napadalca je policija ustrelila in ranila. Francoski predsednik Emmanuel Macron je napad v baziliki označil za islamistični teroristični napad.

Število komentarjev: 1
  1. lekadol pravi

    Kaj še čakaš Macron, edino de Gaulle jim je dal vetra, tistim z bližnjega vzhoda!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen