Tokrat Keber in ostali Jenullovi “kebri” s svojimi “epidemiološkimi nasveti” delali škodo slovenskemu zdravstvu

11

Ljudstvo opozarja: Vlada škoduje zdravju! je bil osrednji slogan današnjega petkovega protesta v središču Ljubljane. Protestniki so z vzkliki in s transparenti podprli javno zdravstvo. Vladi so očitali, da pod krinko epidemije covida-19 privatizira zdravstvo, ga vse bolj oddaljuje od ljudi in ga približuje elitam. Znova so zahtevali odstop vlade. Med drugim so Jenullovi protestniki instrumentalizirali tudi nekdanjega zdravstvenega ministra Dušana Kebra. Ta je namreč takole razložil, zakaj si prizadevajo protestniki: “Naše prvo prizadevanje je, da Janša odide na smetišče zgodovine.”

Protestniki so se zbrali na Prešernovem trgu, kjer jih je nagovoril aktivist Jaša Jenull. Po njegovih besedah tako pacienti kot stroka opozarjajo, da so razmere v slovenskem zdravstvu katastrofalne. Ob vzklikih podpore se je zavzel za javno zdravstvo in pravice pacientov, proti korupciji v zdravstvu ter za razkritje “umazanih poslov” vlade v odnosu do javnega zdravstva. Dejal je, da zaradi slabe dostopnosti zdravstva ljudje tudi umirajo.

Množica protestnikov se je nato sprehodila od Prešernovega trga po Čopovi ulici in Slovenski cesti na Štefanovo ulico, pred stavbo ministrstva za zdravje. Predsednica sindikata Mladi plus Tea Jarc je prebrala izjave sindikata zdravstva in socialnega varstva, sindikata ljubljanskega kliničnega centra in konfederacije sindikatov Pergam, v katerih njihovi člani opozarjajo na nevzdržne razmere v zdravstvu, pomanjkanje kadra in nestimulativne plače, krivdo pa pripisujejo vladi in njeni ignoranci.

Ob tem so protestniki izrazili solidarnost z vsemi zdravstvenimi delavci in se jim zahvalili za njihove nečloveške napore v času epidemije covida-19, ki se v zadnjem času še zaostruje. Zahtevali so, naj stroka in ne politika odloči, kako javno zdravstvo narediti čim bolj učinkovito in dostopno. Slišati je bilo vzklike Ulice so naše, Vlada pada ter Nočemo vlade, ki laže in krade. Jarčeva je prebrala tudi nekaj zgodb posameznikov o njihovih izkušnjah z nedostopnostjo zdravstva, ko niso uspeli priti do osebnega zdravnika ali specialista.

Izpred stavbe ministrstva za zdravje so se protestniki ob glasnih vzklikih in piskanju s piščalmi odpravili po Beethovnovi in Šubičevi ulici do Trga republike, pred stavbo državnega zbora. Policiste so prosili, naj jih zaradi lažje razporeditve množice spustijo “samo še dva metra bliže parlamentu”, kar se je tudi zgodilo, zato so se policistom zahvalili z aplavzom in vzkliki podpore.

Pred parlamentom je protestnike nagovoril nekdanji zdravstveni minister Dušan Keber. Poudaril je, da je prav epidemija pokazala izjemen in nenadomestljiv pomen javnega zdravstva. “Vlada pa kljub temu nadaljuje s prikrito razgradnjo javnega zdravstva in njegovo privatizacijo. Borba za javno zdravstvo, je borba za novo državo, v kateri želimo živeti,” je dodal.

Na Trgu republike se je tokratni petkov protest v Ljubljani, ki je bil že 24. po vrsti, tudi končal. Sicer so bili za danes protesti napovedani tudi po drugih slovenskih mestih.

Št. komentarjev: 11
 1. bruh pravi

  le podivjani smrdeći mafijski rdeči pra sci in svi nje….nič več, le nestrpi, nedemokratični, hinavski, odurni, ogabni, partijsko urbanizirani in klientelistično prisesani na davkoplačevalski denar ….ajd..le smrdeči ljubljankovićev gn oj…..ajd..čisto vsak od njih

 2. bruh pravi

  tako,da nobenega spoštovanja do tega komunistićnega, sistemsko mafijskega, divje nestrpnega, volilno blazno discipliniranega ljubljankovićevega smrdečega gn oja…. le to..

 3. Pubec pravi

  Temu gornjemu idiotu se meša od sovraštva!

  1. bruh pravi

   sovraštvo je v vašem dnk-ju, jaz le opisujem realnost…ajd….če ste vi taki, ni moja krivda…ajd

 4. mirror pravi

  Protestnik Keber naj razloži, kako je prišel do svetovalne pogodbe pri Celarčevi za 19.950 EUR, kar je 50 EUR manj kot 20.000 EUR, za katero je že potreben javni razpis. Svetovalne pogodbe niso del javnega zdravstva, vendar je Keber vseeno denar pospravil v žep. Da ne omenjamo preplačanih žilnih opornic in umetnih kolkov, ki jih je omogočilo prav javno zdravstvo. Blišč in beda zagovornikov javnega zdravstva.

  1. bruh pravi

   mirror, ne bodimo naivni…tako deluje naša rdeča MAFIJA….. in naše rdeče mafijače dobiš malo povsod , kjer je davkoplačevalski denar…..ajd….oni so taki…..delujejo tako in se ne bodo spremenili…… najbolj zvesta rdeča banda pa je banda 571, ki jih lahko le naši rdeči levičarski pra sci in svi je imenujejo kao “neodvisni” novinarji in predvsem novinarke….ajd..pa so v resnici najbolj zverinsko nestrpne, hinavske , post-komunistićne, sistemsko mafijske smrdeče levičarske zverine….ajd..ne bodi naiven mirror, če je kućanov mafijski rdeči KLAN zbral št. ?? od 571 kot prejšnjega PM in si želi št. ?? od 571 kot naslednjo kućanovo smrdečo mafijsko/ideološko pokorno svi njo za PM …… ajd…saj ni treba nić dodati….. naši levičarji kot naša levičarke so vedno hinavnske nestprne SOVRAŽNE smrdeče živali…ajd..vedno ..ajd.

   1. Hit pravi

    Keber bi moral gniti v zaporu.

    1. Re gornjemu pravi

     Tako ti, bednik, kot teoretik , ki vse po…svin ..ja, bruh, nista vredna besede človek

 5. rene pravi

  Levi banditi bodo naredili vse, da se spet dokopajo do denarja, prav vse.

 6. Rumena mamba pravi

  Sram naj ga bo ostarelega prdeca, da tako javno laže in se udinja globoki državi!

 7. mirror pravi

  Levičarji trpijo ob hudi abstinenčni krizi pomanjkanja vodenja oblasti in prisotnosti pri financah. Navajeni so, da kar potrebujejo pač vzamejo, tega pa sedaj ni več.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen