Policisti ustavili voznika, ki je vozil prehitro, pod vplivom drog in brez veljavnega dovoljenja

0

Celjski policisti so v četrtek zjutraj na območju Stopč ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil prehitro, pod vplivom prepovedanih drog in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Gre sicer za voznika, na katerega je zaradi agresivne in prehitre vožnje v tem tednu policijo že opozorilo več občanov, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Celje.

Omenjeni voznik je v četrtek, ko so ga ustavili policisti, v naselju prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost za najmanj 30 kilometrov na uro. Na podlagi predhodno opravljenega pozitivnega testa za vožnjo pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili strokovni pregled. Voznik je poleg tega vozil v času, ko mu je bil izrečen ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršitve.

Gre sicer za voznika na katerega so policijo v tem tednu že opozorili občani z območja Šentjurja in Celja. Kot so opozorili, je voznik z agresivno vožnjo, prekoračitvami hitrosti, nepravilnim prehitevanjem in mnogimi drugimi kršitvami, na relaciji Celje-Šmarjeta-Vojnik ter Celje-Šentjur-Šmarje pri Jelšah, kršil cestno prometne predpise in ogrožal sebe in ostale voznike v cestnem prometu, so pojasnili na policiji.

Za prekoračitev hitrosti v naselju je predpisana globa v višini 500 evrov in pet kazenskih točk, za vožnjo pod vplivom prepovedanih drog pa globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Občanom, ki so policijo opozorili na objestno in nevarno vožnjo voznika, se zahvaljujejo, so še zapisali.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen