Novi koronavirus v Braziliji zahteval že več kot 150.000 življenj

0

Število smrtnih žrtev koronavirusne bolezni 19 v Braziliji je preseglo 150.000, poročajo tuje tiskovne agencije. Kot je v soboto sporočilo brazilsko ministrstvo za zdravje, so zabeležili 150.198 smrti, povezanih s covidom-19. Ta južnoameriška država je po številu smrtnih žrtev covida-19 na drugem mestu za ZDA.

V Braziliji so od začetka pandemije covida-19 potrdili tudi že več kot pet milijonov primerov okužbe z novim koronavirusom. Po številu okužb je Brazilija na tretjem mestu za ZDA in Indijo.

Dejanske številke o okuženih in mrtvih so verjetno še precej višje, saj v Braziliji opravijo razmeroma malo testov. Znanstvene študije namreč nakazujejo, da bi bilo število okuženih lahko sedemkrat višje od uradnih podatkov, število mrtvih pa dvakrat večje. Brazilija ima 210 milijonov prebivalcev.

V zadnjem času se sicer dnevno število novih okužb in smrtnih žrtev covida-19 v tej državi zmanjšuje.

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je prepričan, da je novi koronavirus zgolj “blažja gripa”, in nasprotuje ukrepom za zajezitev njegovega širjenja. Pomen bolezni zmanjšuje tudi po tem, ko se je pred časom sam okužil z novim koronavirusom.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen