Dr. Milan Zver o 60-odstotnem zmanjšanju emisij

0

(7. oktober 2020) Evropski parlament je včeraj podprl cilj o 60-odstotnem zmanjšanju emisij do leta 2030 v primerjavi z letom 1990. Trenutno v EU velja smernica, da se izpuste do leta 2030 zmanjša za 40 odstotkov, predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen pa je septembra napovedala zaostritev tega cilja na 55 odstotkov. Tudi podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans je v torek pred današnjim glasovanjem o dopolnilih v Evropskem parlamentu stopil v bran temu predlogu, saj da je že dovolj ambiciozen. Evropski poslanci pa so zahtevali še več in predlog o 60-odstotnem zmanjšanju presenetljivo sprejeli.

V Evropski ljudski stranki ta cilj ocenjujejo kot previsok in škodljiv za gospodarstvo.

V odzivu za STA je evropski poslanec dr. Milan Zver zapisal, da “koncept 60 odstotkov ni sprejemljiv za evropsko industrijo, ker ogroža delovna mesta in ker bo imel negativne posledice tudi na socialo.” 

“Nekateri, zlasti levi pol evropskega parlamenta, iščejo bližnjice. Vendar v stvarnem svetu tega ni, a tega očitno ne razumejo. Ne glede na iluzorna pričakovanja dela parlamenta, bodo stvari šle svojo pot,” je še zapisal poslanec.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen