V BiH v zadnjem dnevu umrlo kar 13 obolelih s covidom-19

0

V Bosni in Hercegovini so v zadnjih 24 urah potrdili 243 novih okužb z novim koronavirusom, kar je na ravni dnevnega povprečja v drugi polovici septembra, so pa zabeležili kar 13 smrtnih žrtev covida-19. Gre za najvišje število umrlih v enem dnevu doslej.

V BiH v zadnjem dnevu umrlo 13 okuženih s koronavirusom
Sarajevo, 30. septembra – V Bosni in Hercegovini so v zadnjih 24 urah potrdili 243 novih okužb z novim koronavirusom, kar je na ravni dnevnega povprečja v drugi polovici septembra, so pa zabeležili kar 13 smrtnih žrtev covida-19. Gre za najvišje število umrlih v enem dnevu doslej.

Po nekaj več kot 2000 testih so okužbo v zadnjem dnevu potrdili pri 191 ljudeh iz Federacije BiH ter pri 51 iz Republike srbske. Še eno okužbo so zabeležili v distriktu Brčko. Novi primeri so razpršeni po vsej državi.

S 13 smrtnimi žrtvami covida-19 v zadnjem dnevu se je skupno število vseh umrlih, ki so bili okuženi z novim koronavirusom, v BiH povzpelo na 858, sporočilo zdravstvenih oblasti v državi povzema hrvaška tiskovna agencija Hina.

Glede na zbrane podatke pristojnega ministrstva BiH trenutno na sto tisoč prebivalcev na tedenski ravni beleži 52 novih primerov okužbe.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen