Objava informacije o Trumpovi dohodnini v višini 750 dolarjev, je med Američani sprožila val ogorčenih primerjav – toliko plača nekdo, ki dela v McDonaldsu!

0

Potem ko je New York Times objavil informacijo, da je predsednik ZDA leta 2016 in 2017 plačal le po 750 dolarjev dohodnine, se je pri ogorčenih Američanih sprožil val primerjav o tem, kaj morajo plačati sami. Vsoto, ki jo je odštel Trump, v ZDA plačajo tisti, ki zaslužijo do 20.000 dolarjev na leto.

Trumpovi podporniki ne vidijo problema v tem, da predsednik, ki se je razglasil za milijarderja, plača toliko davka na leto kot povprečen Američan s slabim zdravstvenim zavarovanjem le za obisk v ambulanti. Izogibanje plačila davkom je zanje znamenje poslovne sposobnosti. Trump je poročanje New York Timesa označil za lažne novice, vendar številke 750 dolarjev ni popravljal.

Kampanja predsedniškega kandidata Josepha Bidna je začela proizvajati in deliti priponke z napisom “Plačal sem več dohodnine kot Trump”, ki jih ne bo dovolj za vse Američane.

Duška so si dali tudi drugi kritiki. Washington Post navaja Trumpovega kritika, soproga zdaj že nekdanje predsednikove svetovalke Kellyanne Conway Georga Conwaya, ki pravi, da je zapravil več za pasjo hrano.

Nekdanja učiteljica Shanna Daniselson sporoča, da je na leto zapravila več iz lastnega žepa za šolske potrebščine v svojih razredih, zdravnik Sam Ghali pa navaja, da obisk ambulante stane več kot 750 dolarjev.

Demokratska kongresnica iz New Yorka Alexandria Ocasio Cortez je sporočila, da je kot natakarica leta 2016 in 2017 plačala veliko več kot Trump. Opozorila je tudi, da veliko več davka plačujejo nezakoniti priseljenci v ZDA, ki jih Trump demonizira.

Profesor prava na Stanfordu Joseph Bankman je dejal, da je 750 dolarjev vsota, ki jo tipično plača Američan, ki na leto zasluži med 15.000 do 20.000 dolarjev. “To je nekdo, ki dela v McDonaldsu.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen