Na Madžarskem v 24 urah več kot tisoč novih okužb z novim koronavirusom, v Avstriji 621

0

Na Madžarskem so v zadnjem dnevu prvič od začetka epidemije covida-19 potrdili več kot tisoč novih okužb z novim koronavirusom, umrlo je šest ljudi. V Avstriji so medtem potrdili 621 novih okužb in eno smrt.

Na Madžarskem so danes potrdili rekordnih 1070 novih okužb. Ob šestih novih smrtnih žrtvah pa je na Madžarskem covid-19 terjal že 683 življenj, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Madžarska se od konca avgusta sooča s porastom okužb. Strokovnjaki ocenjujejo, da je to posledica brezbrižnega obnašanja državljanov med poletjem. Samo v zadnjih sedmih dneh so v državi potrdili 5681 novih okužb.

V Avstriji pa so v zadnjem dnevu potrdili 621 novih okužb, skupno imajo trenutno 8100 aktivnih okužb, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V avstrijskih bolnišnicah je na zdravljenju 341 bolnikov, od tega jih je 68 na intenzivni negi. To je sicer rahel upad v primerjavi s soboto.

Koronavirusna bolezen 19 je v Avstriji skupno terjala 766 smrtnih žrtev, od tega eno v zadnjem dnevu. Potrdili pa so 38.095 okužb.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen