Evropske borze na začetku trgovalnega tedna v zelenem

0

Vodilni indeksi na evropskih borzah so se prvi trgovalni dan v tem tednu obarvali zeleno. Razpoloženje je sledilo pozitivnemu vzdušju z azijskih borz, kjer so vlagatelji pozdravili pozitivne signale, povezane z razvojem cepiva proti covidu-19, poročajo tuje tiskovne agencije.

Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 je do 10. ure pridobil pol odstotka. Prav toliko je v Frankfurtu zrasel indeks DAX. V Parizu je indeks CAC 40 pridobil 0,58 odstotka in indeks londonske borze FSTE 100 0,30 odstotka.

Tečaj evra se je dopoldne v primerjavi z dolarjem okrepil. Na frankfurtski borzi je bilo treba okoli 10. ure za en evro odšteti 1,19 dolarja, kar je 0,14 odstotka več kot v petek. Evropska centralna banka je referenčni tečaj evra v petek postavila pri 1,1854 dolarja.

Azijske borze so današnje trgovanje večinoma končale z rastjo. Tokijski indeks Nikkei je pridobil 0,65 odstotka vrednosti in južnokorejski indeks Kospi 1,30 odstotka. Šanghajski indeks Shanghai Composite se je zvišal za 0,57 odstotka, hongkonški indeks Hang Seng za 0,56 odstotka in avstralski All Ordinaries 0,66 odstotka.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen