V starosti komaj 43 let umrl zvezdnik filma Črni panter Chadwick Boseman

0

Temnopolti ameriški filmski igralec Chadwick Boseman, ki je zaslovel z naslovno vlogo v znanstvenofantastični akciji Črni panter, je v petek umrl za rakom na črevesju na svojem domu, obkrožen z družino. Star je bil 43 let, z boleznijo pa se je boril štiri leta.

Njegova družina je sporočila, da je kot pravi borec vztrajal skozi bolečine in javnosti prinesel številne filme. Rodil se je v Južni Karolini, po diplomi na univerzi Howard je imel nekaj manjših televizijskih vlog.

Leta 2013 pa je prvič zaslovel z vlogo slavnega temnopoltega igralca baseballa Jackieja Robinsona v filmu 42, v katerem je zaigral skupaj s Harrisonom Fordom. Umrl je ravno na dan, ko je ameriška poklicna liga v baseballu MLB slavila dan Jackieja Robinsona.

Največ slave in denarja pa je požel z vlogo pravljičnega afriškega kralja T’Challe, ki se je kot superheroj prvič pojavil v Marvelovi uspešnici leta 2016 Kapetan Amerika: Državljanska vojna. Leta 2018 so potem posneli film z naslovom Črni panter, ki je zapolnil praznino temnopoltih junakov v podobnih filmih.

Boseman je že med promocijo filma 42 govoril o težavah, s katerimi se srečujejo temnopolti igralci, ki v Hollywoodu nimajo enakih priložnosti kot belopolti igralci. Z njim je bilo nasprotno, saj je poleg športne legende in fantastičnega junaka igral tudi prvega temnopoltega vrhovnega sodnika ZDA Thurgooda Marshalla v filmu iz leta 2017 z naslovom Marshall.

Filme je snemal med kemoterapijo in številnimi operacijami, o svoji bolezni pa v javnosti ni govoril.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen