V Nemčiji največ novih okužb s koronavirusom od začetka maja

0

V Nemčiji so v enem dnevu potrdili 1510 novih okužb z novim koronavirusom, je danes sporočil inštitut Roberta Kocha (RKI). To je največ od 1. maja, ko so potrdili 1639 novih okužb, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vrhunec glede na število novih okužb je sicer Nemčija doživela v začetku aprila, ko so dnevno potrdili tudi po 6000 novih okužb. Kasneje je začelo število okužb upadati, to pa spet narašča od konca julija.

Točnih zaključkov glede razlogov za porast okužb ni, saj so v zadnjem času tudi povečali število testiranj. Porast okužb pa ni nujno povezan s porastom števila testiranj, je pred dnevi opozoril RKI.

V Nemčiji so sicer nedavno uvedli obvezno brezplačno testiranje za vse, ki se vrnejo s t. i. rizičnih območij ter prostovoljno brezplačno testiranje za ostale, ki so se vrnili v Nemčijo.

Od začetka epidemije so v Nemčiji potrdili skoraj 227.000 okužb, umrlo je 9243 ljudi, od tega v zadnjem dnevu sedem. Po podatkih RKI je okužbo prebolelo okoli 203.900 ljudi, torej je aktivno okuženih še okoli 13.800 ljudi. Stopnja reprodukcije okužbe, torej koliko ljudi okuži en okužen človek, je trenutno 1,06.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen