Predsednik DZ Igor Zorčič dopušča možnost, da bo v prihodnosti s koronavirusom okužen tudi kdo od poslancev ali strokovnega osebja! Zato predlaga spremembo Poslovnika DZ – seje na daljavo.

0

Predsednik DZ Igor Zorčič je danes prek Twitterja sporočil: “Danes sem vodjem poslanskih skupin posredoval predlog sprememb Poslovnika DZ, na podlagi katerih bomo lahko seje izvedli tudi na daljavo, s pomočjo računalnikov, telefonov, tablic. Le tako bomo omogočili delovanje DZ tudi v primeru okužb s #coronavirus !”

Zorčič zaenkrat še ni pojasnil, ali s tem misli na seje delovnih teles DZ ali tudi na redne in izredne seje DZ. Za seje delovnih teles DZ na daljavo prek računalnikov ni nobenih zakonskih zadržkov, znalo pa bi se zaplesti pri izvedbi rednih in izrednih sejah na daljavo, ker je to materija, ki jo ureja tudi Ustava RS.

Zasedanje državnega zbora je namreč opredeljeno v 85. členu ustave: “Državni zbor dela na rednih in izrednih sejah. Redne in izredne seje sklicuje predsednik državnega zbora; izredno sejo mora sklicati, če to zahteva najmanj četrtina poslancev državnega zbora ali predsednik republike.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen