Nova smrtna žrtev in 56 novih potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji

0

V Sloveniji so v sredo opravili 1095 testov za novi koronavirus. Potrjenih je bilo 56 primerov okužbe, kar pomeni, da se je število oseb s potrjeno okužbo povzpelo na 897. Zaradi covida-19 je hospitaliziranih 112 bolnikov, od teh jih je 29 na intenzivni negi, štiri osebe so odpustili iz bolnišnice. Ena oseba je v sredo umrla, je objavila vlada.

Skupno število umrlih zaradi novega koronavirusa je bilo tako v sredo ob koncu dneva 16.

Testiranje na okužbo z novim koronavirusom se je v Sloveniji sicer začelo 27. januarja. Do dneva pred potrjeno prvo okužbo s koronavirusom, ta je bila potrjena 4. marca, so opravili 313 testiranj na okužbo. Od 4. marca pa so opravili dodatnih 24.544 testiranj.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je bilo danes popoldne hospitaliziranih skupno 53 bolnikov s potrjeno okužbo. Na infekcijski kliniki je na navadnih oddelkih hospitaliziranih 33 bolnikov, na dodatni lokaciji na ortopedski kliniki pa šest bolnikov. V intenzivni enoti je trenutno 14 bolnikov, od tega jih je 13 mehansko ventiliranih, je danes v izjavi za medije pojasnila Mateja Logar iz infekcijske klinike.

V UKC Maribor je trenutno hospitaliziranih 30 pacientov s potrjeno okužbo z novim koronavirusom, od tega je 12 pacientov v intenzivni enoti, kar je eden več kot dan prej. Vseh 12 je intubiranih oziroma na ventilatorju, so zapisali v bolnišnici. V UKC Maribor so sicer v sredo zabeležili nov vnos virusa covid-19 v območje, kjer se zdravijo bolniki brez okužbe s tem virusom.

Trenutno je v UKC Maribor preventivno v izolaciji skupno 68 zaposlenih, kar je devet manj kot v sredo, so sporočili iz mariborskega kliničnega centra. Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih niso zaznali.

V celjski bolnišnici so imeli medtem danes ob osmi uri zjutraj hospitaliziranih 10 bolnikov, od tega so tri osebe v enoti intenzivne terapije. Enega bolnika so odpustili v domačo oskrbo, skupaj so jih doslej v domačo oskrbo odpustili pet, je bolnišnica sporočila prek Twiterja. Število hospitaliziranih se je glede na sredo zmanjšalo za enega bolnika, medtem ko število oseb v enoti intenzivne terapije ostaja enako sredinemu. Skupno število bolnikov, ki so v domači oskrbi, pa se je v primerjavi s sredo povečalo za dva. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen