Po nakupe v Mercator v Sloveniji in regiji poslej samo s telefonom

1

V Mercatorjevem hipermarketu v Beogradu je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izvedla prvo transakcijo s takojšnjim plačilom prek telefona. Ta je zdaj mogoča v 320 prodajalnah Roda, Idea in Mercator.

Kot je ob tem poudarila guvernerka, je transakcija rezultat enega največjih projektov, ki ga je Narodna banka Srbije kadarkoli izvedla. Hkrati je to tudi dokaz, da je s trdim delom in uporabo najnovejših tehnologij mogoče doseči nekaj, kar lahko ponudijo najbolj razvite države Evrope in sveta. 

Mercator-S je kot pobudnik QR kode za plačilne sisteme IPS razvil rešitev, ki je povezala bančni in trgovski sistem. Tako je nakup prek mobitela postal varen, hiter in preprost način kupovanja brez gotovine ali plačilnih kartic.

»Za nakup v naših trgovinah IDEA, Roda in Mercator ne potrebujemo več denarja ali plačilne kartice, temveč samo mobilni telefon in bančno aplikacijo, kjer imamo račun. Glede na to, da zaradi razvoja novih tehnologij živimo v času nenehnih sprememb, pričakujemo, da bo takojšnje plačilo z mobilnim telefonom zelo hitro postalo naša vsakdanja navada za hitrejše in enostavnejše nakupe,« je dejala glavna finančna direktorica pri Mercator-S Violeta Kovačević.

Kmalu ne bo treba več zlagati na tekoči trak

V Sloveniji Mercator imetnikom Pike že dve leti ponuja plačevanje prek M Pay QR kode, ki jo na blagajni enostavno poskenirajo in tako plačajo, hrkati pa pridobijo tudi pike nakupa. Mercator bo storitev v kratkem dopolnil še s sprotnim skeniranjem izdelkov med nakupovanjem. Tako bodo uporabniki aplikacije Moj M celotno nakupovalno pot izvedli zgolj s pametnim telefonom, brez zlaganja izdelkov na blagajniški pult, kar na samopostrežnih blagajnah z virtualnim računom. Glede na to, da imajo v Mercatorju več kot 130.000 prenosov aplikacije Moj M, pričakujejo hiter porast uporabnikov v zaokroženo celoto digitaliziranih storitev na celotni nakupovalni poti.

Število komentarjev: 1
  1. Hit pravi

    Upam da bodo pri nas dvignili plače in penzije, način plačila pa ne bo problem sploh 🙂

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen