Perutnina Ptuj lani s sedemodstotno rastjo prodaje

1

Perutnina Ptuj pod novimi lastniki nadaljuje pozitiven trend rasti poslovanja ter dodatno zaposluje. Po besedah generalnega direktorja Enverja Šišića so lani svoje prihodke od prodaje povečali za sedem odstotkov ter bistveno presegli načrtovane rezultate poslovanja.

Kakšen je rezultat poslovanja, za zdaj v družbi še ne razkrivajo, so pa leta 2018 dosegli 270,6 milijona evrov prihodkov, kar pomeni, da so te letos povečali na dobrih 285 milijonov evrov.

Poslovno leto 2019 je bilo za ptujsko skupino po besedah Šišića zelo uspešno, doseženi rezultati pa so poleg dobrega dela zaposlenih tudi odraz sinergij z novim lastnikom, skupino MHP. Kot še dodaja, so se lani osredotočili predvsem na poenotenje načina delovanja znotraj skupine in holdinga, ob tem pa delali na optimizaciji in dvigu tehnološke kakovosti proizvodnje.

“Tukaj je bil tudi največji vpliv sinergij, ki so izboljšale naš finančni rezultat,” poudarja Šišić, ki je skupaj s celotno upravo na krilih lanskih dosežkov zastavil ambiciozne načrte tudi za leto 2020. Načrtujejo namreč 10-odstotno rast prihodkov na ravni skupine, kar pomeni, da bodo prvič v zgodovini presegli 300 milijonov evrov prihodkov.

Celotna skupina Perutnina Ptuj trenutno zaposluje nekaj več kot 3700 ljudi, od tega več kot polovico v Sloveniji, kjer je 1865 zaposlenih, ostali pa na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji, kjer ima svoja proizvodna podjetja.

Ker načrtovana vlaganja v povečanje zmogljivosti in poletna sezona, ki prinaša dodatno povečan obseg dela, pomenita potrebo po večjem številu delavcev, delajo tudi na kadrovskem področju. Najprej se sicer ozrejo za domačimi delavci, kar pa je velikokrat izziv, saj se na vseh proizvodnih lokacijah že srečujejo s pomanjkanjem kadra.

V Sloveniji zaposlujejo v večini domači kader, le okoli desetino je tujcev, med katerimi jih je že tradicionalno največ iz Bosne in Hercegovine ter Hrvaške.

Perutnina Ptuj sicer spada med največje delodajalce v podravski regiji, trenutno pa iščejo okoli 80 novih sodelavcev, od tega 50 na Ptuju, ki jih bodo zaposlili na različnih proizvodnih področjih v predelavi mesa, pakiranju izdelkov, vzreji piščancev, pridelave krmil in ostalih delih v logistiki. Pri tem jim obljubljajo delo za polni delovni čas z rednim mesečnim plačilom, uvajanjem v delo in redno strokovno izobraževanje. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Hit pravi

    Nečedne rabote PP od prej pa na ptujskem tožilstvu čakajo na zastaranje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen