Madžarska začasno odprla glavni mejni prehod z Avstrijo

0

Madžarska je na glavnem mejnem prehodu z Avstrijo začasno odpravila prepoved vstopa v državo Bolgarom, Romunom in Srbom, ki so tam ujeti, da bi jim omogočila vrnitev v domovine, je danes sporočila avstrijska policija.

Madžarska je v torek v okviru prizadevanj za zaustavitev širjenja novega koronavirusa zaprla vse svoje meje za potniški promet. Izjema so dnevni migranti z obmejnih območij in madžarski državljani, ki se vračajo v domovino. Za tovorni promet meja ostaja odprta.

Danes so poročali o več desetkilometrskih zastojih na mejnih prehodih z Avstrijo, tudi zaradi protesta okoli sto ljudi, ki so ostali tam ujeti.

Avstrijska policija je popoldne sporočila, da so po pogajanjih dosegli, da bo glavni mejni prehod med državama Nickelsdorf-Hegyeshalom odprt do četrtka do 17. ure, da bi se lahko omenjeni potniki preko Madžarske vrnili v svoje domovine, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

S tega mejnega prehoda so danes poročali o koloni vozil, ki je bila na avstrijski strani dolga več kot 45 kilometrov. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen