Le nekaj dni po opozorilih komunal na izredne razmere na področju odpadne embalaže zagorelo v družbi za ravnanje z odpadki v Mariboru

0

V nedeljo pozno zvečer je zagorelo v družbi za ravnanje z odpadki na Lahovi ulici v Mariboru. Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje je gorelo približno 500 kubičnih metrov mešanega odpadnega materiala. Gasilci so požar pogasili in čez noč postavili gasilsko stražo.

Po tem, ko so 20. februarja 2020 v zbornici komunalnih podjetij opozorili na izredne razmere zaradi nakopičene odpadne embalaže, je zagorelo v družbi za ravnanje z odpadki v Mariboru.

Po poročanju medijev je zagorelo v obratu podjetja Gorenje Surovina, kjer se ukvarjajo z zbiranjem in predelavo različnih vrst odpadnega materiala.

Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje je zagorelo malo pred 22.30. V akcijo so se vključili gasilci več prostovoljnih gasilskih društev (PGD) ter Gasilske brigade Maribor. Požar so pogasili in odmaknili 500 kubičnih metrov odpadkov. Na gasilski straži sta ostali PGD Brezje in Pobrežje.

Kot piše časnik Večer, požar ni bil primerljiv s tistim v Surovini leta 2013, ki je nekaj dni zaposloval vso poklicno gasilsko brigado v Mariboru in številne prostovoljce iz okoliških gasilskih društev. Takrat je zagorelo zaradi iskre ob kratkem stiku na napajalnem kablu enega od strojev v notranjosti hale.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen