Papež Frančišek se je opravičil, ker je vernico dvakrat udaril po roki

1

Papež Frančišek se je danes opravičil, ker je v torek na trgu Svetega Petra v Vatikanu med pozdravljanjem množice vernikov žensko, ki ga je zgrabila za roko in potegnila k sebi, udaril po roki. Priznal je, da je v tistem trenutku izgubil potrpljenje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Velikokrat izgubimo potrpljenje. Zgodilo se je tudi meni. Opravičujem se za slab zgled, ki sem ga dal včeraj,” je pred današnjo mašo v baziliki svetega Petra v Vatikanu dejal papež.

Papež je v torek na trgu Svetega Petra pozdravil množico vernikov. Na posnetku, ki je na družbenih omrežjih postal viralen, je videti, da je ženska, ki je stala v množici za ograjo, papeža ujela za roko in ga grobo povlekla k sebi. 83-letni papež se je ostro odzval, nekaj vzkliknil in nato žensko dvakrat rahlo udaril po roki, da bi ga spustila, in se iztrgal iz njenega prijema.

Dogodek je na družbenih omrežjih sprožil različne odzive, nekateri podpirajo nagonsko reakcijo papeža, nekateri pa ga obsojajo, da si kot prvi nosilec Kristusovega nauka na Zemlji, tega nikakor ne bi smel privoščiti. Kritike so letele tudi na varnostno službo, ki bi morala biti bolj aktivna. Po incidentu je papež nadaljeval s pozdravljanjem množice, v kateri je bilo tudi veliko otrok. (sta/ured)

Število komentarjev: 1
  1. Hit pravi

    Če bi Pahor bil Papež, bi se neskončno kuševal z babncami

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen