Bovško letališče kot vstopna točka za smučanje na Kaninu

0

Pri upravljavcu Letališča Bovec, podjetju Aviofun, so se odločili, da bodo smučarje v Bovec po novem vozili tudi z manjšimi letali. V ta namen načrtujejo povezavo manjših letališč po Sloveniji z bovškim, od tam pa bodo potnike do vstopne postaje krožnokabinske žičnice Kanin prepeljali s kombijem.

Prvi organiziran letalski prevoz smučarjev na smučišče Kanin-Sella Nevea so že opravili 2. januarja z domačega letališča prevoznika Aviofun v Libeličah. Kot so zapisali na spletni strani Občine Bovec, je polet z drugega konca Slovenije trajal le 35 minut.

“To je res velika prednost Bovca. Ker verjamemo v uspešnost projekta, bomo v kratkem pripeljali še eno udobno večje letalo s 15 sedeži in posebnim prostorom za smučarsko opremo,” je ob prvem organiziranem prevozu smučarjev iz Libelič v Bovec napovedal direktor Aviofuna Damijan Cehner. Za STA je povedal še, da v kratkem pričakujejo ustrezno licenco za opravljanje tržnih letov prevoza potnikov.

“Želimo ponuditi nekaj novega tako prebivalcem Bovca kot obiskovalcem doline Soče. Zato bomo prevoze z manjšimi letali opravljali tudi v poletnem času,” je še dejal Cehner.

Nad novostjo, ki bo kaninsko smučišče in občino še bolj približala svetu, je navdušen tudi župan Valter Mlekuž. “Ko bo Letališče Bovec celostno urejeno, bo Bovec in Bovško v evropskem prostoru prav gotovo izstopal s posebno, tudi v tem primeru celoletno ponudbo,” je dejal. Občina je sicer lastnica bovškega letališča.

Na smučišče Kanin so sicer med 31. decembrom in 2. januarjem s krožnokabinsko žičnico prepeljali nekaj več kot 3000 potnikov. Pridružili so se jim tudi številni, ki so na slovensko stran prismučali z italijanske strani smučišča, so še zapisali na spletni strani Občine Bovec. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen