Po streljanju na druge ubil še sebe

0

Moški, ki so ga sumili, da je danes streljal v bolnišnici v Ostravi in ubil najmanj šest ljudi, se je ubil, je sporočila češka policija na Twitterju. 42-letni osumljenec se je ustrelil v glavo, ravno preden je posredovala policija, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Našli smo strelca. 42-letni moški se je ustrelil v glavo, preden je posredovala policija, mrtev je,” je tvitnila policija.

Češki premier Andrej Babiš je po incidentu sporočil, da je v streljanju umrlo šest ljudi in da okoliščine še niso znane.

Streljanje je označil za pravo tragedijo. Po njegovi oceni pa je bil strelec najverjetneje duševno bolan moški, ki je deloval sam. Streljati je začel v čakalni sobi urgence, žrtvam je meril v glave in vratove, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Med mrtvimi so po podatkih bolnišnice štiri moški in ženski. Še dve osebi sta bili huje ranjeni.

Moški je po incidentu z avtomobilom pobegnil, policija pa je ob pomoči specialne enote in helikopterja razširila iskalno akcijo na celo državo.

V univerzitetni bolnišnici je okoli 1200 postelj. Bolnišnica je trenutno zaprta in ne sprejema novih pacientov, zaposlenim pa so naročili, naj ne zapuščajo svojih oddelkov.

Ostrava je z okoli 290.000 prebivalci tretje največje mesto na Češkem. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen