Peter Skvarča novi član uprave Save Re

0

Nadzorni svet Save Re se je danes seznanil z izjavo Srečka Čebrona o predčasnem prenehanju mandata člana uprave družbe in sprejel njegov predlog za sporazumno prenehanje pogodbe o zaposlitvi z 31. majem 2020. Soglasno je podprl predlog predsednika uprave Marka Jazbeca in za novega člana uprave imenoval Petra Skvarčo, ki prihaja iz kolektiva družbe.

Skvarča, ki bo po Čebronovi upokojitvi v upravi odgovoren za pozavarovanje in individualni prevzem pozavarovanj, je bil imenovan za petletni mandat, ki se začne naslednji delovni dan po prejemu odločbe o izdaji dovoljenja za opravljanje funkcije člana uprave, izdanega pri Agenciji za zavarovalni nadzor, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.

Skvarča se je Zavarovalni skupini Sava pridružil leta 2007 in od leta 2011 do 2018 zasedal mesto generalnega direktorja v odvisni družbi v Makedoniji Sava osiguruvanje. V njegovem mandatu je makedonski odvisni zavarovalnici uspelo obrniti negativne trende poslovanja, zmanjšati izpostavljenost tveganjem, povrniti ugled blagovni znamki in vzpostaviti družbo, ki velja za zaupanja vrednega partnerja, so poudarili v Savi Re.

Nadzorni svet je po besedah njegove predsednice Mateje Lovšin Herič prepričan, da bo uprava v predvideni novi sestavi s svojim znanjem, izkušnjami, kompetencami in ciljno usmerjenostjo uspešno uresničevala začrtano strategijo družbe in Zavarovalne skupine Sava tudi v prihodnje. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen