Cimos zaradi milijonske izgube v odpuščanje delavcev iz režije

0

Skupina Cimos bo letošnje leto končala z več kot dvema milijonoma evrov izgube, posledično pa naj bi v zadnjih dveh tednih poslali domov približno 15 delavcev iz režije, ki so zdaj na čakanju, kasneje pa naj bi dobili odpoved iz poslovnih razlogov, danes poročajo Primorske novice.

Cimos, ki velja za enega pomembnejših proizvajalcev delov za avtomobilsko industrijo, je v prvem polletju še posloval zadovoljivo, potem pa zaradi upada naročil vse slabše. Prodaja je za deset odstotkov zaostala za načrtovano, skupina pa bo tako letošnje leto končala z več kot dvema milijonoma evrov izgube, se časnik sklicuje na navedbe, ki jih je glavni izvršni direktor Cimosa Gino Berti podal v internem glasilu družbe.

“Postati moramo bolj učinkoviti in fleksibilni, zmanjšati število zaposlenih, ki je previsoko glede na padec prodaje, ter postaviti organizacijo, ki je vitka in zagotavlja donosno realizacijo vseh novih projektov, pridobljenih v zadnjem času, in omogoča pridobitev tudi novih,” je še zapisal Berti.

Po informacijah časnika naj bi v zadnjih dveh tednih domov poslali približno 15 delavcev, ki so delali v Kopru in Senožečah, pri čemer ne gre za proizvodne delavce, ampak delavce iz režije oz. iz centralnih služb.

Neuradno so zdaj do nadaljnjega na čakanju, kasneje pa naj bi dobili odpovedi iz poslovnih razlogov. Skupina Cimos naj bi zmanjševala število tovrstnih delavcev na vseh svojih lokacijah, iz tistih na Hrvaškem naj bi tako doslej poslali na čakanje približno 20 delavcev.

O težavah sicer v zadnjem času poročajo mnogi dobavitelji avtomobilski industriji. Ta namreč beleži slabše rezultate, ki so po mnenju analitikov posledica ohlajanja svetovnega gospodarstva. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen