V Mariboru prihodnji teden odpirajo nov podvoz na Ljubljanski, a to seveda nikakor ni zasluga Bratuškove

0

V Mariboru bo prihodnji teden stekel promet skozi novo zgrajeni podvoz pod železniško progo na Ljubljanski ulici, s čimer se bo po 15 mesecih ponovno sprostil promet v tem delu mesta. Po besedah ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek ostaja projekt znotraj zastavljenih časovnih in finančnih okvirjev.

“Odprtje podvoza je načrtovano v ponedeljek,” je danes v Mariboru potrdila ministrica ob robu Večerove energetske konference v Mariboru. A Mariborčanom je seveda jasno, da to ni nikakor njena zasluga.

Izgradnja podvoza pod železniško progo na Ljubljanski ulici, ocenjena na devet milijonov evrov, predstavlja eno največjih državnih investicij v prometno infrastrukturo v Mestni občini Maribor. Gradbena dela so se začela avgusta lani, zaradi zaprtja te pomembne prometne žile pri Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor pa so bile mnogo bolj obremenjene okoliške ceste in spremenjene proge mestnih avtobusov.

Z izgradnjo podvoza se odpravlja nivojski prehod Ljubljanske ulice čez regionalno železniško progo Maribor-Prevalje, kar pomeni, da voznikom ob prehodu vlaka ne bo več treba čakati pred zapornicami. Ob tem so na novo uredili tamkajšnje železniško postajališče, vzpostavili novi krožišči in uredili kolesarsko stezo, ki je ločena od vozišča.

Projekt vodi ministrstvo za infrastrukturo, ki naj bi prispevalo 60 odstotkov denarja za investicijo, ostalo pa mariborska občina. Dela izvaja konzorcij Pomgrad, SŽ – Železniško gradbeno podjetje Ljubljana in GH Holding. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen