V Beogradu potekal že 50. protivladni protest pod geslom “Eden od petih milijonov”

0

V Beogradu je v soboto potekal že 50. protivladni protest pod geslom Eden od petih milijonov. Protestniki so se zbrali pred tamkajšnjo filozofsko fakulteto in se sprehodili po mestu do pravosodne palače, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Glede na fotografije se je shoda udeležilo več sto ljudi, ki jih je med drugim po telefonu nagovoril Aleksandar Obradović, ki je trenutno v hišnem priporu zaradi obtožbe razkrivanja državnih skrivnosti. Protestnikom je dejal, da obstaja v državi ogromno pasivnih ljudi, ki jih ne zanima dogajanje v družbi, obstajajo pa tudi pogumni, ki so pripravljeni na boj, saj ne želijo živeti v takšnem sistemu.

Eden od organizatorjev protestov Srđan Marković je dejal, da se na ulicah že 11 mesecev borijo proti nasilju in lažem ter za resnico in spremembo sistema. “Soočamo se z novimi zmagami, novimi bitkami za osvoboditev institucij,” je dodal.

Protivladni protesti v Beogradu so se začeli 8. decembra lani z zahtevo po odstopu predsednika Aleksandra Vučića in sklicu predčasnih volitev, nato pa so se razširili po vsej državi in so potekali vsak teden. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen