Brazilski predsednik ustanovil novo, desno stranko

0

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je ustanovil novo, desno stranko Zavezništvo za Brazilijo. Kot je napovedal na četrtkovi ustanovni slovesnosti, se bo stranka borila proti komunizmu, globalizmu in vsaki ideologiji, ki ni v skladu z “naravnim redom”, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Stranko bosta vodila Bolsonaro sam in njegov sin Flavio. V programu stranke je med drugim zapisano, da priznava “mesto Boga v življenju, zgodovini in duši brazilskega naroda”, se zavzema za pravico do posedovanja orožja ter zavrača socializem in komunizem. Privrženci nove stranke so na ustanovnem srečanju vzklikali: “Naša zastava ne bo nikoli rdeča!”.

Brazilski predsednik je bil doslej član socialistične liberalne stranke PSL, iz katere je izstopil. V preteklosti je Jair Bolsonaro velikokrat zamenjal stranke; skupno je v parlamentu kot poslanec zastopal devet različnih strank.

Da bo nova stranka lahko nastopila na volitvah, mora v najmanj devetih brazilskih zveznih državah zbrati 500.000 podpisov, ki jih mora preveriti in potrditi tudi brazilsko vrhovno volilno sodišče. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen