Presunljivo sms sporočilo umrlega dekleta v tovornjaku v Essexu: “Moje potovanje v tujino se bo slabo končalo, ne morem več dihati in kmalu bom umrla!”

0

Družine in lokalne organizacije Vietnamcev v Združenem kraljestvu so sporočile, da bi lahko bilo med 39 mrtvimi, ki so jih v sredo našli v hladilni prikolici tovornjaka na jugovzhodu Anglije, v mestu Essex, približno 20 Vietnamcev. Organizacija v Združenem kraljestvu VietHome je dejala, da ima fotografije skoraj 20 Vietnamcev, ki jih pogrešajo njihove družine.

Danes je po spletu zakrožilo sms sporočilo od mladega dekleta, ki je pisala svojim staršem, da se bo potovanje v tujino zanjo slabo končalo, da ne more več dihati in da bo kmalu umrla. Na notranjem ročaju kontejnerja so našli tudi krvave odtise rok.

Žrtve bi lahko prihajale iz revne vietnamske province Ha Tinh. Pot do Evrope mnoge stane do 36.000 evrov, letni dohodek na prebivalca pa je tam po podatkih Svetovne banke 2150 evrov.

Namestnik predsednika okrožnega odbora območja v provinci Ha Tinh Bui Huy Cuong je dejal, da ima podatke o osmih pogrešanih osebah, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Vietnamski študent v Londonu, ki je policiji pomagal pri prepoznavi trupel, je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da sumijo, da je 24 žrtev iz Vietnama.

Britanska policija je sprva dejala, da so vsi državljani Kitajske, kar bi lahko pomenilo, da so imeli pri sebi ponarejene kitajske potne liste, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vietnamsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da si vietnamsko veleposlaništvo v Londonu prizadeva za pospešitev procesa prepoznave žrtev.

V povezavi s smrtjo 39 oseb je britanska policija doslej aretirala štiri ljudi. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen