Arsenovič si je ustanovil svoje medijsko trobilo, za direktorico mestnega stanovanjskega sklada pa nastavil izkazano članico SMC Ireno Španinger

1

V ponedeljek so mestni svetniki MOM izglasovali, da bo Maribor dobil – sicer povsem nepotrebno – občinsko glasilo Časopis za prijazen Maribor, ki se bo financiral iz mestnega proračuna in bo izključno v funkciji promocije mariborskega župana Saše Arsenoviča.

Arsenovičevo medijsko trobilo je sicer mestni svet izglasoval s tesnim rezultatom 19:18. Na srečo mu je mestna opozicija z vložitvijo amandmajev vsaj nekoliko zmanjšala njegove “uredniške” pristojnosti, saj bo poslej o imenovanju in odpoklicu odgovornega urednika na predlog župana odločal mestni svet. Za odgovornega urednika bo lahko imenovan kandidat, ki ima najmanj pet let delovnih izkušenj na področju urejanja tiskanih medijev. V spremenjenem odloku pa je zdaj tudi predvideno, da glasilo od razpisa lokalnih volitev do konca volilne kampanje ne izhaja. Opozicije je tako uspelo vzpostaviti vsaj dve majhni varovalki pred Arsenovičevo naduredniško vlogo.

Si pa je Arsenovič ponovno na direktorsko mesto enega izmed javnih podjetij pripeljal spet politično lojalno osebo. Mestni svetniki so namreč s 17 glasovi za in 14 proti potrdili članico SMC Ireno Španinger za novo direktorico Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor. Tako se s tega mesta zaradi politike poslavlja sicer dolgoletna uspešna direktorica Tanja Vindiš Furman, saj je nadzorni svet, ki ga vodi pomočnica direktorja mestne uprave Mateja Cekić in Arsenovičeva desna roka, za naslednja štiri leta imenoval nekdanjo tajnico sklada Španingerjevo!?

Nekdanji župan Franc Kangler se je tako upravičeno vprašal, kakšna so to strokovna merila, če lahko tajnica postane direktorica in da bi moral župan mestnemu svetu predlagati kompetentne osebe. A več kot očitno je, da mora sedaj Arsenovič vračati predvsem usluge sicer popolno skrahirani stranki SMC, ki ga je pred letom dni uradno predlagala za mariborskega župana…

Število komentarjev: 1
  1. raft pravi

    Je-bo vam vsem, ki ste volili srba za svojega župana pes mater!!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen