Tim Gajser zmagovalec dirke za veliko nagrado Indonezije

0

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec dirke za veliko nagrado Indonezije v Palembangu. V današnjih dveh vožnjah razreda MXGP je pridirkal do prvega in drugega mesta, kar je zadostovalo za šesto zmago po vrsti. Prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva je še povečal.

Gajser je v prvi vožnji slavil pred Britancem Maxom Anstiejem in Švicarjem Jeremyjem Seewerjem.

V drugi vožnji mu je zmago izmaknil Francoz Romain Febvre, tretji je bil Nizozemec Glenn Coldenhoff. Makolčan bi bržčas tudi v drugi vožnji zmagal, a je po osmih minutah dirkanja zapeljal izven proge in se z motociklom ulegel na tla. Hitro ga je pobral in nadaljeval s tretjega mesta. Seewerja je hitro prehitel, Febvre pa je bil prehiter.

“Dirko sem super začel. Vodil sem od starta, nato pa naredil napako. Romain in Jeremy sta me prehitela. Nisem lovil Romaina, imel je dober ritem. Vesel sem končne zmage,” je bila prva izjava Gajserja, ki je bil najhitrejši tudi v sobotnih kvalifikacijah.

Makolčan je v današnjih dveh nastopih zbral 47 točk, štiri več kot Febvre. Na tretje mestu je končal Seewer z 38 točkami.

Na dirkah za svetovno prvenstvo je Gajser bil najboljši sedemnajstič.

Največji tekmec Gajserja za naslov svetovnega prvaka Antonio Cairoli je zaradi poškodbe ponovno izpustil nastop. Dvaindvajsetletni Slovenec je tako prednost v skupnem seštevku povečal, na računu ima 488 točk, 130 točk manj ima Cairoli. Seewer na tretjem mestu jih ima 327.

Naslednja dirka bo čez teden tudi. Tudi ta bo v Indoneziji, v Semarangu bo velika nagrada Azije. Na njej bo manjkal Cairoli, Gajser bo tako imel novo priložnost, da prednost v boju za drugi naslov svetovnega prvaka še izdatneje poveča. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen