Mariborski sodnik Stanko Omerzu obsojen zaradi grožnje eks ljubimki: “Iz Slovenije te bodo odnesli v krsti!”

2

Mariborsko okrajno sodišče je izdalo sodbo, ki dolgoletnemu predsedniku delovnega sodišča v Mariboru Stanku Omerzuju zaradi lanske grožnje nekdanji intimni prijateljici določa pogojno kazen dva meseca zapora s preizkusno dobo enega leta. Sodna odločba še ni pravnomočna, na spletni strani poročata časnika Večer in Dnevnik.

Omerzu naj bi grozil nekdanji intimni prijateljici 2. marca lani, v trgovini v Slovenski Bistrici. Tam naj bi ji rekel, da jo bodo iz Slovenije odnesli v krsti, če ne odstopi od pregona zoper njega zaradi zalezovanja ter da zmeraj ve, kje je, ker ji 24 ur na dan sledijo. Omerzu je grožnjo zanikal in zoper kaznovalni nalog podal ugovor.

Omerzuju sicer sodijo tudi zaradi domnevnega zalezovanja iste osebe. Tožilka ga bremeni, da po tem, ko je domnevna oškodovanka leta 2016 z njim prekinila razmerje, te ni hotel pustiti pri miru, ji neprenehoma pisal sporočila, odgovoren pa naj bi bil tudi za telefonske grožnje anonimnežev, ki so jo klicali. Prav tako je domnevno oškodovanko nekdo poklical po telefonu in se ji zlagal, da si je Omerzu zaradi nje vzel življenje, za čemer naj bi prav tako stal Omerzu.

Ta očitke zanika in pravi, da mu je domnevna oškodovanka vse obremenilne dokaze podtaknila ter da se v tej zgodbi počuti kot žrtev. V preteklosti naj bi ji tudi ponujal denar, 5000 in 7000 evrov, če odstopi od pregona proti njemu. Sojenje proti Omerzuju zaradi zalezovanja naj bi se nadaljevalo v četrtek. (sta)

Št. komentarjev: 2
  1. Danilo pravi

    A tale je še sodnik? Seveda je, če je pa NAŠ, pa čeprav grozi s smrtjo drugim! Čisti predstavnik revolucionarnega sodstva…

  2. raft pravi

    Srbski tajkun želi biti v Sloveniji še kralj terjatev
    ————————-
    Kar si tale srbski lopov tu v Sloveniji zaželi tudi dobi. Za izterjevalce bo imel 100% oborožene Srbe. Nič posebnega za bedasti del Slovencev, vendar bo vse to pripeljalo do vojne v Sloveniji. Vse velike in hude stvari se začnejo na skoraj enak način.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen