Italijanska policija prijela več deset mafijcev s povezavami v New Yorku

0

Italijanska policija je danes sporočila, da je v Palermu aretirala več sicilskih mafijcev, povezanih z zloglasno mafijsko družino Gambino v New Yorku. Med racijami so zasegli tudi za tri milijone evrov domnevno mafijskega premoženja.

Tarča policije so bili člani ene izmed družin sicilske mafijske združbe Cosa Nostra, ki je nadzirala palermsko okrožje Passo di Rogano.

Njihovih povezav z newyorško kriminalno družino Gambino policija ni podrobneje pojasnila, je pa sporočila, da je operacijo poimenovala Nova zveza, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Aretiranih naj bi bilo 19 ljudi, med njimi župan nekega mesteca pri Palermu, ki naj bi delal za mafijo, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Policija je navedla še, da se je njihova preiskava osredotočila na družino Inzerillo, dobro znano družino iz vrst Cosa Nostre, ki je Sicilijo zapustila v 80. letih minulega stoletja, ko je izgubila v notranji vojni proti tedanjemu vodji Cosa Nostre Totu Riini.

Družina Inzerillo je pobegnila v ZDA, a se je nato v prvih letih novega tisočletja vrnila na italijanska tla. Ko je dosegla spravo z nekdanjimi nasprotniki, je tudi obnovila svojo kriminalno poslovno dejavnost, je še navedla policija. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen