Igra usode: Siniša Mihajlović podpisal pogodbo z italijanskim prvoligašem in zbolel z agresivno obliko levkemije

0

Srbski nogometni strokovnjak Siniša Mihajlović je na novinarski konferenci v Bologni, kjer opravlja vlogo trenerja članske ekipe, razkril, da boleha za levkemijo. V pokončni drži poudarja, da bo dobil tudi to bitko.

Petdesetletni Mihajlović je pred nekaj tedni z italijanskim prvoligašem podpisal dolgoročno pogodbo, a nato z ekipo ni odšel na priprave zaradi povišane temperature. Testi so pokazali, da gre za nekaj veliko resnejšega in so mu predlagali agresivno zdravljenje.

“Ko sem izvedel novico, je bil to zame hud udarec. Dneve sem jokal, življenje se ti vrti pred očmi. To niso solze strahu. Spoštujem bolezen, a se ji bom uprl, pokončno, tako kot sem vedno počenjal,” je pojasnil Mihajlović.

“Komaj čakam, da grem v bolnišnico in začnem ta boj. Je agresivna oblika levkemije, a jo je mogoče premagati. To sem pojasnil tudi svojim igralcem. Povedal sem jim, da moramo napasti in zmagati. Če bomo le čakali in se skušali braniti, nam ne bo uspelo. V svoji bitki moram uporabiti taktiko z igrišča. Brez dvoma, dobil bom tole bitko,” je poudaril nekdanji jugoslovanski in srbski reprezentant in dodal: “Zmagal bom za družino, za otroke, za tiste, ki me imajo radi.”

Mihajlovićev oče je umrl zaradi raka, zato tudi sam redno opravlja teste. “Verjetno si nihče ni mislil, da lahko prav jaz zbolim. Treniram, sem velik, močan, 28. februarja pa sem bil testiran in je bilo vse normalno. Treniral sem vsak dan do maja, potoval, igral nogomet, veslal. Nisem bil utrujen, nič me ni bolelo. Vse je bilo normalno,” je pripovedoval Mihajlović.

“Nihče pa si ne sme misliti, da je neuničljiv. Vsi si mislimo, da se nam ne more zgoditi, ko pa se, je to šokantno. Samo upaš lahko, da bolezen odkriješ pravočasno. Ker je velika razlika, da jo odkriješ po dveh mesecih, kot sem jo sam, ali po enem letu,” je še povedal Mihajlović, ki je dobil tudi podporo kluba.

“Podpiramo Sinišo. Bologno bo vodil, dokler mu ne poteče pogodba. Z nami bo, karkoli se zgodi. Čeprav se ne bo zgodilo nič, kajti ta človek je zelo močan. Torej, naj bom jasen, Siniša bo trener Bologne, nič se ne bo spremenilo,” je dejal direktor kluba Walter Sabatini.

Mihajlović je prvo trenersko službo opravil prav v Bologni leta 2008, vrnil pa se je januarja letos in jo iz boja za obstanek popeljal do desetega mesta. V Italiji je sicer že od leta 1992, ko je igral za Romo, Sampdorio, Lazio in Inter.

Po upokojitvi je leta 2006 začel kot pomočnik Roberta Mancinija pri Interju, prvič pa je sam vodil klub novembra 2008 – Bologno. Zatem je bil še trener Catanie, Fiorentine, Sampdorie, Milana in Torina.

Mihajlović, nekdaj tudi nogometaš Borova, Vojvodine in Crvene zvezde, je bil srbski selektor od maja 2012 do novembra 2013. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen