V zadnjem dnevu policisti prijeli več deset ilegalnih migrantov

0

Policisti so na meji s Hrvaško v zadnjem dnevu prijeli več deset ilegalnih migrantov. Največ, 27 so jih obravnavali na območju Ilirske Bistrice. Nobeden ni zaprosil za mednarodno zaščito, zato jih bodo vrnili na Hrvaško. Policisti obravnavajo tudi dva državljana Kosova in enega turškega državljana zaradi organiziranja nedovoljenega prehoda meje.

V torek popoldne so policisti v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto italijanskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Kosova, v njem so bili trije državljani Turčije. V bližini so opazili še eno vozilo italijanskih registrskih oznak. Patrulja je peljala za njim proti Podgradu, ustavili so ga v Materiji, zatem pa so sopotniki in voznik zbežali iz vozila. Policisti so prijeli voznika in enega od potnikov, oba državljana Kosova, dva potnika pa sta pobegnila. Oba voznika s Kosova, stara 47 in 54 let, so pridržali, ostale pa bodo vrnili na Hrvaško, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

Zvečer pa so policisti na Bazoviški v Ilirski Bistrici ustavili 59-letnega turškega voznika kombija. Pri pregledu vozila s turškimi registrskimi oznakami so ugotovili, da so zadnja in stranska vrata tovornega prostora zaplombirana, iz notranjosti pa se je slišal otroški jok. Zaradi suma, da se v tovornem vozilu nahajajo ilegalni migranti, so plombo na zadnjih vratih odstranili. V tovornem delu je bilo 22 državljanov Iraka, Sirije in Jemna, od tega osem otrok, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop ali prebivanje v Sloveniji. Voznika so pridržali, tujce pa vrnili na Hrvaško.

Policisti so v torek zjutraj prijeli 23- in 25-letna državljana Alžirije, ki sta na nedovoljen načina prestopila državno mejo med novim in starim mejnim prehodom v Središču ob Dravi. Tujca so po postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Štiri državljane Tunizije, Alžirije, Irana in Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa so policisti izsledili med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Vinice, Blance, Kovačjega Grada in Vinjega Vrha. Kot so pojasnili na Policijski upravo Novo mestu, postopki še niso končani.

V Razkrižju pa so policisti prijeli državljanko Palestine, ki je na nedovoljen način vstopila v državo. Po končanem postopku so jo odpeljali v azilni dom v Ljubljano, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen