V SAB Šarcu ne verjamejo, da glede povezovanja misli resno

0

V koalicijski SAB predsedniku LMŠ in premierju Marjanu Šarcu ne verjamejo, da z izjavo o povezovanju strank, ki sodijo v Alde, misli resno. “Na zadnjem sestanku pred evropskimi volitvami nas je povabil na sestanek o sodelovanju Alde strank zato, da nam je povedal, da sodelovanja ne bo,” je za STA navedel generalni sekretar SAB Jernej Pavlič.

Premier Marjan Šarec ob današnji prvi obletnici volitev v DZ ne želi ocenjevati dela svoje vlade, je pa na družbenem omrežju Facebook ocenil, da bo pred naslednjimi volitvami nujno povezovanje strank skupine Alde. “Verjamem, da je to možno doseči, a z zavedanjem, da ne želimo pokroviteljstva, temveč sodelovanja na realnih predpostavkah,” je dodal.

Stranke LMŠ, SAB in SMC so se sicer pogovarjale tudi o morebitnem skupnem nastopu na volitvah v Evropski parlament, ki so potekale 26. maja. A se je Šarec odločil, da bo LMŠ nastopila samostojno.

Danes je zatrdil, da je bila odločitev o samostojni listi LMŠ pravilna. Dobili so namreč dva evropska poslanca, za kar si ne more pripisovati zaslug nihče drug, kar se po njegovih besedah na skupnih listah rado zgodi.

SAB, SMC in DeSUS na evropskih volitvah niso bile uspešne oz. niso dobile evropskega poslanca. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen