V napadu džihadistov v Egiptu ubitih sedem policistov

0

V napadu džihadistov na severu Sinajskega polotoka je bilo ubitih sedem egiptovskih policistov, je danes sporočilo egiptovsko notranje ministrstvo.

Tarča napada je bila nadzorna točka blizu lokalne prestolnice Al Ariš, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V spopadih, ki so sledili, so bili ubiti štirje džihadisti, tudi samomorilski napadalec, ki je sprožil eksploziv, ki ga je imel pritrjenega okoli pasu.

Časnik al Ahram je poročal, da se je napad zgodil v torek zvečer.

Skrajneži Islamske države so trdili, da so v torek izvedli več usklajenih napadov v Al Arišu.

Pred dnevi so bili v domnevnem napadu skrajnežev na gradbišču vladnega poslopja blizu tamkajšnjega letališča ubiti najmanj štirje delavci.

Egiptovske oblasti se proti islamskim skrajnežem na severu Sinaja borijo od leta 2011, ko je bil strmoglavljen dolgoletni avtokratski voditelj Hosni Mubarak. Proti skrajnežem so vladne sile na območju lani sprožile ofenzivo. Po uradnih podatkih, ki pa jih ni mogoče neodvisno preveriti, je bilo ubitih več sto skrajnežev in več deset vojakov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Egiptu trenutno veljajo okrepljeni varnostni ukrepi, saj država gosti afriško nogometno prvenstvo. Nobena tekma sicer ne poteka na Sinaju. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen